Doğal Afetler Hakkında Kısa Bilgiler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Gerek ülkemizde gerekse dünyada her geçen gün yeni bir doğal afet gerçekleşebilmektedir. Yıllardır devam eden bu doğal afetler için insan oğlu her geçen gün daha fazla tecrübe sahibi olabilmekte ve önlem alabilmektedir. Doğal afetler hakkında vereceğimiz kısa bilgiler sayesinde son yıllarda meydana gelen önemli doğal afetler hakkında bilgiler edinebilir ve gelecek yıllarda meydana gelme olasılığı olan doğal afetler hakkında da bilgiler edinebilirsiniz.
Doğal Afetlerle İlgili Kısa Bilgiler
Doğal afetlerle ilgili olarak verilebilecek ilgi bilginin doğal afetlerin ağırlıklı olarak meteorolojik afetlerden oluştuğu bilinmektedir. Doğal afetlerin çeşitleri her bölge ve ülkye göre farklılık gösterebilmektedir.
Akdenizde Meydana Gelen Doğal Afetler
Akdeniz ülkeleri zaman zaman birçok doğal afetle karşı karşıya kalmıştır. Bunlar arasında 1. ormansızlaşma ve deprem, sel ve taşkınlar 2. kuraklık, 3. heyelan Orman yangınları, donlar, dolu fırtınaları, çığlar bulunmaktadır. Ülkemizinde içinde bulunduğu Akdeniz ülkelerinde don, dolu, orman yangınları, sel, kuraklık gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Doğal afetler arasında Akdeniz en çok görülen afet sel olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra fırtına ve depremler 2. sırayı alan doğal afetlerdendir.
Asit Yağışarı Ölüme Neden Olabiliyor!
Atmosferde bulunan çevre kirletici maddeler havada taşınarak yağışlara yansır. Asit yağışlar olarak bilinen bu yağışlar kömür, egsozlardan çıkan gazlar gibi daha birçok zararlı maddeyi içerisinde barındırır. Özellikle kış aylarında asitik özellik gösteren yağışların arttığı görülmekte ve asitleşme ölümlere yol açmaktadır.
Sel
Önemli derece can ve mal kaybına neden olan sel felaketleri doğal afetler arasında en çok bilinen ve bugüne kadar en çok rastlanan afetler arasındadır. Çarpık kentleşmenin olduğu bölgelerde meydana gelen sel baskınlarında can ve mal kaybı çok daha fazla gerçekleşmektedir. Her yıl artmakta olan sel felaketleri önem verilmesi ve önlem alınması gereken bir doğal afettir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ