Dropbox Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dropbox, bulut teknolojisinden faydalanarak çalışan hem bir dosya paylaşım hem de dosya depolama ağıdır. İlk defa 2007 yılında dünyaya merhaba deme şansını yakalayan hizmet MIT‘nin öğrencilerinden Drew Houston ve Arash Ferdowsi girişim olarak doğmuştur. Dropbox’ın çıktığı zamanlarda ülkemizde internet üzerinden download gibi işler bağlantı hızımız nedeniyle ve kota sınırları nedeniyle oldukça az olmasına karşın gelişmiş ülkeler daha yüksek ve geniş bir trafik hacmine sahipti.
Dropbox ise internet kullanıcılarının kaybetmek istemediği dosyaları fiziksel sürücülerinin yanı sıra uzakta bulunan ve her yerden ulaşılabilecek bir sunucuya yükleyip barındırma fikri üzerine kuruluydu. Şuanda Dropbox kullanıcıları istedikleri dosyaları kendi hesaplarına özel barındırabildikleri gibi ayrıca dilerlerse de Dropbox’ı dosya paylaşımı amacıyla kullanabilmektedir.
dropbox[1]
Dropbox her kullanıcısına 2 GB’a kadar ücretsiz depolama haznesi sunuyor ve ekstra özelliklerle alan genişletilmesi için uygun fiyatlı yükseltme paketleri sunuyor. Dropbox’ın şuan için resmi ve aktif olarak kullanılabilen Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS, BlackBerry OS, Windows Phone platformlarını kapsayan uygulama haznesi bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra Dropbox’a web tarayıcılarından ulaşılan bir giriş sitesi de yer almaktadır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ