Dünyada ve Ülkemizde Eticaret

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Öncelikle e-ticaret nedir bunu bilmemiz gerekiyor. Artık teknoloji çağına geldik e-ticaret’i bilmeyen yoktur demeyin, çevrenizde mutlaka bu kavramı tam olarak bilmeyenler mevcuttur. Elektronik Ticaret’in kısaltması olan e-ticaret günlük hayatta herhangi bir mağazadan yaptığınız alışverişten farksız olup, tek farkın daha pratik ve daha uygun fiyatlarda yapılmasıdır. 2000’li yıllarından sonra internetin özellikle adsl ve benzeri internet hizmetlerinin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla, bilgisayar vb. cihazları kullanarak online olarak elektronik ortamda yapılan mal ve hizmet alışverişini yani e-ticareti kapsamlı olarak tanıdık.
Dünyada E-Ticaret
Tabi ki her alanda olduğu gibi e-ticaret konusunda da bazı ön yargılarla karşılaşıldı. E-ticaret sisteminde özellikle kişilere ait kredi kartı bilgilerini sisteme girmek zorunda olmaları müşterileri e-ticaretten uzaklaştırdı. Oysa mantıklı olarak düşündüğünüzde kredi kartı bilgilerimizi nerdeyse her yerde verebiliyoruz. Bir mağazaya gidip notebook aldığınızda kredi kartınızı kasadaki kişiye teslim ediyorsunuz. Kasada bulunan ve kredi kartınızdan ödeme alan kişinin yaptığı işlem, online bir mağazadan kredi kartı bilgilerinizi vererek yaptığınız alışverişten farksızdır. Bunun gibi ön yargılar nedeniyle elektronik ticaret sisteminin gelişmesi biraz zaman aldı. Oysa dünyaya bakıcak olursak büyük ve gelişmiş ülkelerden e-ticaret siteleri yüzünden kapanan mağazalar bile mevcut durumda. Çünkü, yurt dışında online alışverişin gayet güvenli olduğunu bilen alıcı mağaza mağaza dolaşmak yerine internet üzerinden anında alışveriş yaparak, herhangi bir zorluk çekmeden sahip olmak istediği şeyi elde edebiliyor.

Elektronik Ticaret
Elektronik ticaretin yararları saymakla bitmez. Alıcı açısından ucuzluk ve ürüne zahmetsizce ulaşması yanında, satıcılar içinde birçok yararı mevcuttur. Satıcı dükkan kirası vermediği gibi hergün sattığı ürün veya hizmeti hergün farklı kişilere dakikalarca anlatmak zorunda kalmaz. Ayrıca daha fazla kişiye daha kısa sürede ulaşma şansı bulunan satıcı ürün veya hizmeti görmeden satıcıya ulaştırabilir.
Elektronik ticaretin güvenliliğinden ve yararlarından bahsettik ancak, bu işlemi yaparkende dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut. alışveriş sırasında kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz sayfanın ‘https’ ile başlamasına dikkat edin. Elektronik ticaret için açılmış olan ve alışveriş yapmak istediğiniz sitenin hangi firmaya ait olduğunu öğrenin. Satış sonrası destek ve geri iade koşullarını mutlaka okuyun.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ