E Devlet Şifresi Nerelerde Kullanılır

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

e-devlet-sifresi-2015-yeniGeçtiğimiz yıllarda devlet ile ilgili tüm işlemlerin tek sitede toplanmasıyla birlikte ortaya çıkan turkiye.gov.tr projesiyle birlikte e devlet ve e devlet şifresi ortaya çıktı. Günümüzde birçok kişi postanelerden şifresini 2 tl karşılığında alarak turkiye.gov.tr sitesine giriş yaparak tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyor ve kendiyle ilgili tüm bilgileri buradan alabiliyor. Ancak, halen daha E-Devlet şifresini almayan ve şifresini alarak turkiye.gov.tr sitesine giriş yapmayan birçok kişi bulunmaktadır. Öncelikle E-devlet şifrenizle birlikte neler yapabiliceğinizi değinelim, sonrada edevlet şifresi almak ve edevlet giriş işlemleri hakkında bilgiler vereceğiz.
E Devlet Şifresi Nerelerde Kullanılır
E-devlet şifresiyle birlikte askerlik işlemleriniz konusunda sorgulamalar yapabilirsiniz. Askerlik yeri sorgulama ve tüm askerlik işlemleriyle ilgili bilgi alma konusunda e-devlet şifrenizi kullanabilirsiniz. E-devlet şifresinin en çok kullanıldığı kısım ise Sosyal güvenlik hizmeti, maaş kesintileri, emekli aylıkları, emekli aylıklarından yapılan kesintiler, sgk prim ödemeleri, ne zaman emekli olabilirim? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Devletle ilgili tüm ilişkilerinizi e-devlet şifrenizle birlikte yürütebilirsiniz.
e-devlet-yeni-gazetesi
E Devşet Şifresi Nasıl Alınır?
E devlet şifresini en yakın postanaye giderek alabilirsiniz. Bildiğiniz gibi postaneler cumartesi ve pazar günleri kapalı olduğundan hafta içleri e-devlet şifrenizi 2 tl karşılğında alabilirsiniz.
E Devlet Şifremi Unuttum? Ne Yapmalıyım?
E devlet şifresini unutan kişiler için çözüm yine PTT’de. Yine en yakın postaneye giderek birkaç tl daha fazla vererek şifrenizi alabilirsiniz. E devlet şifresi belli aralıklarla güncellenmektedir. Bu aşamalarda gireceğiniz yeni şifreleri unutmayın ve e devlet şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayın.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ