E Reçete Sorgulama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal güvencesi olan bütün herkesin son zamanlar da en büyük kolaylıkları tanıyan elektronik ortamların e reçete sorgulamaları sitemizde yapabilirsiniz.
E Reçete Ne Demektir?
E reçete sağlık hizmetleri sunucularının bütün sistemleri üzerinde doktorlar tarafından kurumun tanımladığı ve duyurduğu biçimde meydana getirip MEDULA sistemine elektronik ortama kaydı yapılır ve böylece elektronik reçete numarası verilen reçeteler olarak tanımlamak çok doğru olacaktır. Bütün sağlık hizmeti sunucularına e- reçete uygulaması yapılmaktadır. Memur, Bağ- Kurlu, emekli ya da yeşil kartı bulunan herkesin sağlık hizmetleri bir çatı altında toplanmaktadır. Bu sayede ve teknolojinin daha da gelişmesi ile reçeteler sağlık karnelerine değil de elektronik reçetelere yazılmaktadır. Böylece hem daha hızlı hem de daha da güvenli bir şekilde reçeteler kayıt altına alınacaktır. E- reçete ne demektir gibi sorular hakkında çok daha iyi bilgilere sahip olmak gerekir. E reçete sorgulama sistemi ile eczacılar bütün hastalara nasıl bir ilaç vereceği hakkında tüm bilgilere çok daha rahat bir şekilde dijital ortamlarda görmeleri mümkün olmaktadır.

E Reçete Kolaylıkları
Teknolojinin son derece gelişmesi ve ilerlemesi ile sağlık karnelerinin yerini elektronik reçeteler almıştır. Bu sayede sağlık karnesi taşımak ya da evde unutmak gibi sorunlar da ortadan kalkmış oldu. E- reçete sorgulama ile birlikte çok daha büyük kolaylıklar da sağlanmaktadır. Öncelikle eczacılar hangi hastaya hangi ilacı vereceğini e- reçete sayesinde büyük bir kolaylık sağlar. Ayrıca e- reçete ile reçeteleri saklama gibi problemler de ortadan kalktı. Bunun yanı sıra hangi ilacı kullandığını unutmayacaksınız. Kendi hekiminiz dışında başka bir hekime muayene olduğunuz zaman daha önce kullandığınız tüm ilaçlar e- reçete sorgulama sayesinde kolaylıkla görülmektedir. Her doktor değiştirdiğiniz zaman ilaçları da değiştirmek zorunda kalmazsınız. E- reçete kolaylıkları saymakla bitmez. İlaçların ne kadar süre içinde biteceği ve ne zaman başlayacağı gibi ya da biteceği konusunda da e- reçete sistemlerinde ayrıntılı olarak görülmektedir. Böylece ilaçların fazla kullanımı ve israfının tam anlamı ile önüne geçilmiş olunacaktır. E- reçete ile ilaçları çok daha doğru şekilde kullanılacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ