Ehliyet Sınav Sistemi Değişiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınav sistemini değiştirdiğini açıkladı. Ehliyet almak için başvuruda bulunan adaylar artık 60 soru yerine 50 soru çözecek. Sınavda geçirilen süre ise 1 saat 15 dakikadan, 1 saate indirilecek. Ehliyet sınav sistemi geçtiğimiz yılda değiştirilmişti. Geçtiğimiz yıl 120 soru sorulurken, bu soru sayısı 60 soruya kadar düşürülmüştü. Artık 60 soruda bu yıl 50 soruya kadar indirildi.
2014 Ehliyet Sınav Sistemi Değişiyor mu?
MEB tarafından yapılan ehliyet sınavı için geçtiğimiz yıl alınan kararla 120 sorunun fazla olduğu düşünülerek soru sayısı 60’a kadar düşürülmüştü. Aynı zamanda 150 dakikalık sınav süreside 75 dakikaya kadar indirilmişti. 2014 yılından itibaren ehliyet sınav sistemini yine değişecek. Bu kez soru sayısı 60 yerine 50 ye, sınav saatide 1 saat 15 dakikadan, 1 saate kadar indirilecek.
Ehliyet Sınavı Kaç Soru Olacak?
Motorlu Taşıt sürücü adayları sınavında yapılan değişiklik e-kılavuzda da yer alacak. Sınav soru sayısı ile sınavın ne kadar sürede yapılacağı konusunda yapılan düzenlemeler ile artık ehliyet almak isteyen adaylar daha az soru ve daha az vakitte sınavı bitirecek. Uygulama 2014 yılından itibaren geçerli olacak.
ehliyet-sinav-sistemi-degisiyor-mu-2014
Ehliyet Sınavı Süre Ne Kadar?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 60 soruya indirilen sınav bu yıl 50 soruya düşürelecek. Sınav süresi ise 75 dakikadan 60 dakikaya indirilecek. Geçtiğimiz yıl 120 dakika olan sınav süresinin 60 dakikaya indirilmesi, hem ehliyet alacakların yükünü hafifletecek, hemde kısa sürede sınavında tamamlanmasını sağlayacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ