Emekli Zam Oranı Temmuz 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Emekli zam oranları belli oldu. 2014 yılının 2. yarısı için SSK ve Bağkur emeklilerinin alacakları zam oranı belirlendi. 2014 yılının Temmuz ayından itibaren SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranına göre zam alacaklar. Haziran ayında yüzde 5,70 olan enflasyon oranına göre zam alacak olan emeklilere Ocak ayında yüzde 3,27 oranında zam yapılmıştı.

Emekli Zam Oranları 2014 Temmuz

2014 yılı için Ocak ayındaki zam oranından memnun kalmayan emeklilere yılın 2. zammı olan Temmuz 2014 zammı belirlendi. Temmuz ayında yapılacak olan zam yüzde 5,70 olarak belirlendi. Emekli maaş zamları böylelikle yılın ilk yarısı yüzde 3,27 ve yılın 2. yarısı yüzde 5,70 olarak toplamda yüzde 9 oranına  yakın olarak tamamlandı. SSK ve Bağkur emeklileri bu yıl maaşlarına yüzde 9 oranında zam almış oldu. Emekli maaş zamlarının bu yıl fazla olmasının en büyük nedenide enflasyon oranının yüksek çıkması olarak gösterildi.
emekli-maas-zam-oranlari-temmuz-2014
Emeklilerin merakla beklediği emekli maaş zamları belirlendi. TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu haziranı ayı için enflasyon verileri açıklandı. Enflasyonun beklenenden yüksek çıkmasıyla SSK ve Bağkur emeklilerinin aldığı zam oranıda fazla oldu. Emekliler yılın 2. yarısı için yüzde 5,70 olarak belirlendi. Emekli Sandığına bağlı emekliler yani memur emeklileri ise yıl başında aldıkları maaş zammıyla bu yıl ki zam oranını tamamlamıştı. Bu yüzden memur emeklilerine yeni zam yok.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ