Emekliye Ne Zaman Zam Yapılacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Emekliye Zam var mı? Şu sıralar emeklilerin merak ettiği konu bu oldu. Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı emeklileri için zam var. Peki yaklaşık 2 milyon emekliyi ilgilendiren zam ne kadar olacak?
Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ‘in intibak yasası çıkarılacağının ve bu yasa ile emeklilerin yaklaşık %72 sinin bundan olumlu yani artış ile yararlanacağını açıkladı.
Emekliye Ne Zaman Zam Yapılacak?
Çalıştığı günlerin farklı olması rağmen emekliler aynı maaşı alıyor. Örnek vermek gerekirse 5 bin günü olan emekli ile 9 bin günü olan emekli aynı oranda maaş alıyor. Bakan Çelik bu haksızlıkları gidermek için çalıştıklarını ve kısa zamanda çalışmalarını bitereceklerini belirtti.
Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?
Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun tarafından yapılan ortak açıklamada, memurlara, 103-264 YTL arasında değişen miktarlarda ek ödeme sağlandığı anımsatıldı.
Bunun dışında diğer emeklilere yapılacak zamlar henüz açıklanmış değil. Emeklilerin maaşlarını yetiremediğini ve zamları yetersiz bulduğunu biliyoruz. Son yıllarda emeklilere verilen zammın yeterli olmadığını biliyoruz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ