Enfeksiyonlar Bebeklerde Otizm Riskini Arttırıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Hamilelere sağlıkla ilgili kötü haber! Hastanelerde gebelikte bulaşan enfeksiyon, bebekte otizm olma ihtimalini arttırıyor. Hastanede yapılan kontroller, testler, bakım, muayene ve doğum sırasında bakteriyel mikrop kapma ihtimali yüksek. Bu vaziyet bebekte spektrum bozukluğuna ve sonrasında otizm riskine sebep oluyor.
5 yıllık süreçte binlerce bebek incelenmiş ve araştırmalar bu sonuca götürmüştür. Hastanede teşhis edilen enfeksiyonla anne karnındaki bebekte otizm gelişimi riski oldukça büyük. Bunun üzerinde birçok kitap, makale ve dergi yayını çıkarılmıştır. Tam %58 oranında bu risk artıyor maalesef. Bakteriyel enfeksiyon kapmamak gebelikte bebek sağlığı için çok mühim.
hastane-mikroplari-otizm-riskini-arttiriyor
Temizliğe değer veren tam steril bir hastane ortamında yer almak aynı zamanda gebelik süresince bu ortamlarda bulunmak gerek. genital ve üriner sistem ve amniyotik sıvı yani tamamen bebekle temas halinde olan anne sistemleri enfeksiyona karşı daha hassastır ve anneden direkt bebeğe bulaşır.
Bu da gelişim problemleri ve otizme yol açar. İlk 3 aylık dönemde buna maruz bulunmak çok daha risklidir. Annenin hassas bağışıklık sistemi fetüse bu şekilde enfeksiyonu iletir. Farelerde yapılan deneyde viral enfeksiyon yavruların sinir gelişimini engellemiştir. Otizm riskini artıran en mühim sebep de budur.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ