Epilepsi Hastası Bir Anne Emzirebilir Mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Epilepsi ya da halk içinde bilinmekte olan adıyla sara hastası olan kadınlar anne olabilir. Peki bebeklerini emzirebilir mi? Her ne olursa olsun anne sütünün yararlarını saymakla bitmediğinden bebeğin kesinlikle anne sütüyle beslenmesi gerekir. Dolayısıyla epilepsi hastaları da bebeklerini emzirebilir ve emzirmelidirler. Fakat gebelikte sara ilacının kullanılması bebekte gelişim bozukluklarına sebep olabilir. Hamilelik sırasında bebeğin zarar görmemesi için epilepsi ilaçlarında değişiklik yapılması gerekebilir. Özellikle bebeğin gelişimini olumsuz etkileyecek ilaçlar bulunmaktadır. Bu konuda bir nöroloji uzmanıyla görüşmek gerekiyor.
Epilepsi Hastası Anne Ne Yapmalı?
Epilepsi hastalarının hamilelik sürelerinde ilaçların kesilmesi demek nöbetlerin devam etmesi demek bu da bebek sağlığını olumsuz etkiler. Ancak gebeliğin olumsuz bitmesi de olası. Bu hastalarda malesef ki erken doğum, düşük ve ölüm tehlikesi var. Hekim tarafından bu hastalar doğum sonrasında takip edilmelidir. Çünkü anne sütüne karışabilen epilepsi ilaçlarındaki maddeler bebeğe de geçebilir.
epilepsi-hastasi-anneler-ilaclar

Epilepsi Hastaları İlaç Kullanmalı mı?

Ancak doktor takibinde bebeğin emzirilmesi de tercih edilebilir. Yanlış beslenme ve sigara kullanma gibi çevresel faktörlerden kişiler epilepsi hastası olabiliyor. Yani genetik olma ihtimali dışında bunuda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kısacası anne karnındaki bebeğin de sara hastası olma olasılığı çok az. Epilepsi nöbetleri gebelikte olabilir bu da bebeği yüksek oranda etkilemez, yalnızca ilaçlar etkileyebilir ve düşük riski bulunmaktadır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ