Erken Emeklilik Mümkün mü?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Erken emeklilik son zamanlarda herkesin önem verdiği ve nasıl erken emekli olurum sorunu sorduğu bir mevzu haline geldi. Özellikle emeklilik için yaş sınırının artması, emeklilik şartlarının zorlaştırılması erken emekliliğe verilen önemi arttırdı. Bugün bu haberimizde sizlere erken emeklilik nasıl olur? erken emeklilik için şartlar ve erken emeklilikle ilgili bilgiler vereceğiz. Bu sayede daha erken emekli olma fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Erken Emeklilik Yasası Çıkarıldı mı?

Erken emeklilik haberleri 2018 2019şeklinde aramaların çok olduğu bir gerçek. Erken emeklilik özellikle emeklilikte yaş bekleyenlerin ilgilendiği bir konu oldu. Ne yazık ki sigorta prim sayısını dolduran vatandaşlarımız emeklilik için yaş beklemek zorunda kalıyor. Erken emeklilik ise genellikle hayal oluyor. Erken emeklilik konusunda geçtiğimiz aylarda hükümetten yeni bir kanun paketi çıkarılması beklenmiş ve yaş bekleyenlerin erken emekli olabilmesi için tekliflerde bulunulmuştu. Fakat, bu konuda bir aşama kaydedilemedi ve erken emeklilik yaş bekleyenler için hayal oldu.

Erken Emeklilik Mümkün mü?

Erken emeklilik için yinede bazı fırsatlar bulunuyor. Erken emekli olmak isteyenler askerlik borçlanması yada doğum borçlanmasıda yapabiliyor. Birde bunlara ek olarak malulen emeklilik bulunuyor. Bunun dışında erken emekli olmak imkansız. Özellikle toplu para ödeyerek emekli olmak isteyen yada kalan günlerini toplu olarak ödeyerek hemen emekli olmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Fakat, böyle birşeyde ne yazık ki mümkün değil.

Nasıl Daha Erken Emekli Olurum?

Erken emeklilik konusunda askerlik borçlanması yapacak olanlar, askerlikte geçirdikleri gün sayısıda kadar primi toplu olarak ödeyerek yada borçlanma yaparak emekli maaşlarından ödeme yoluna gidebilirler. Aynı şekilde doğum borçlanması yapmak isteyen ve en az 2 çocuğu bulunanlarda 4 yıllık borçlanmaya gidebilir. Fakat, borçlanma için sigortalılık süresinin tamamlanmış olması gerekiyor. Aksi halde erken emekli olunamaz. Malulen emeklilikte ise malulen emeklilik şartlarından herhangi birini yerine getirmeniz durumunda erken emekli olabilirsiniz. Fakat, alacağınız maaş tutarıda düşeceğini unutmayın.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ