Ermenistan'dan Türkiye'ye Küstah Suçlama: Asker ve F-16 ile Yardım Ediyorlar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Azerbaycan’dan ağır darbe yiyen Ermenistan’ın Devlet Başkanı Armen Sarkisyan, Türkiye’ye yönelik küstah suçlamalarda bulundu. Sarkisyan, Türkiye’nin Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ’da savaşan Azerbaycan’a danışman, asker ve F-16 avcı uçakları ile yardım ettiğini ileri sürdü.
NATO ile ortaklaşa düzenlenen uluslararası CYBERSEC2020 forumunun açılışında video konferans yoluyla konuşan Sarkisyan, Türkiye’nin Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ ile savaşan Azerbaycan’a danışman, asker ve F-16 avcı uçakları ile yardım ettiğini iddia etti.
Sarkisyan, “NATO üyesi olan Türkiye, Azerbaycan’a insansız hava araçları (İHA), siber saldırılar, danışmanlar, askerler ve hatta F-16 avcı uçakları ile tam teşekküllü yardım sağlıyor” diye konuştu.
DİYALOĞ MESAJI VERDİ
Karabağ krizinin diyalog yoluyla çözülmesinin mümkün olduğuna dikkat çeken Sarkisyan, “Rusya, ABD ve Fransa’nın katıldığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu platformu mevcut. Diyaloğa geri dönmeliyiz” vurgusunu yaptı.
AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI ASKERİ YARDIM İDDİALARINI YALANLADI
Ermensitan’ın bu iddiasıyla ilgili konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye’nin Dağlık Karabağ krizine hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Sputnik’e demeç veren Bayramov, “Türkiye’nin hiçbir müdahalesi olmadı. Eğer Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri-teknik işbirliğinden söz edecek olursak, Azerbaycan bu alanda bir dizi ülkeyle işbirliği yapıyor, hatta Rusya’yla işbirliği daha fazla. Bugün Azerbaycan ordusunun kullandığı silahların büyük bölümü Rus malı” ifadelerini kullandı.
Ermenistan tarafından ortaya atılan Azerbaycan’ın paralı asker kullandığı iddiasını değerlendiren Bayramov, “Erivan’ın iddiaları tümüyle asılsız ve dayanaksız. Bununla birlikte Ermenistan’ın Irak elçisinin ve İdlib başkonsolosunun paralı askerlerin Ermeni tarafına çekilmesi konusunda yoğun faaliyet yürüttüklerini biliyoruz” dedi.
ERDOĞAN ASKERİ YARDIM İDDİALARINA YANIT VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Azerbaycan’a askeri yardım yaptığıyla ilgili iddialara şu yanıtı vermişti: “Minsk Üçlüsü” denilen, ABD-Rusya-Fransa bu güne kadar yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemişlerdir. Adeta bu sorunu çözmemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdi ise akıl veriyorlar. Zaman zaman ise tehdit ediyorlar. Nedir bu tehdit? Türkiye burada mı? Türk askeri burada var mı? Bunu söyleyenler güneyimizde özellikle Suriye’nin kuzeyinde binlerce TIR silahı oraya taşıyanlardır.”

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ