Estonya 0 – 2 Türkiye Maç Özeti Golleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 Dünya Kupası Avrupa elemeleri için son 2 maçı kalan A milli takım Estonya’yı yenerek Macaristan’ın puan kaybetmesini bekleyecekti. Türkiye Estonya deplasmanında 2-0’lık galibiyet aldığı gibi Macaristan’da Hollanda karşısında 8-1 yenildi. Hollanda 8 gol attığı maçta Macristan sadace 1 gol attı ve Romanya ise Andorra karşısında 2-0 lık galibiyetle ayrıldı. Türkiye son maçta Hollanda ile Kadıköy’de karşı karşıya gelecek ve maçı kazanması durumunda Play Off için hak kazanacak.
Estonya 0 – 2 Türkiye Maç Özeti İlk Yarı
Türkiye A milli takımı Estonya karşısında iyi başlangıç yaptı. Maçın ilk yarısında genel anlam iyi olan Türkiye A milli takımı golü 22. dakikada buldu. 22. dakikada Caner’in ortasında Umut Bulut golü atan oyuncu oldu. Türkiye 22. dakikada Estonya karşısında 1-0 öne geçti. Ancak, ilk yarıda golden sonra Estonya baskısı arttı. Golden sonraki 20 dakika boyunca Estonya atakları kalemizde tehlike yaratsada A milli takım oyuncuları oldukça başarılı mücadele etti ve ilk yarı 1-0 Türkiye galibiyetiyle tamamlandı.
Estonya 0 – 2 Türkiye Maç Özeti İkinci Yarı
2. yarıya hızlı bir başlangıç yapan A milli takım oyuncuları 46. dakikada Gökhan Töre’nin ortasında Burak Yılmaz şutuyla 2-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyun ortada gitsede Türkiye 2-0 dan sonra daha rahat oynadığı için ilk yarıya oranla daha fazla pozisyon yakaladı. Maç bitiminde Hollanda’nın Macaristan’ı 8-1 yendiğini öğrenen Fatih Terim ve oyuncuları 2-0 lık Estonya galibiyetinden dahada memnun olarak sahadan ayrıldı.
estonya-turkiye-0-2-mac-ozeti-golleri
Türkiye Play Off Şansı Ne Kadar?
Hollanda grupta liderliği geçtiğimiz maçta zaten garantilemişti. Macaristan ise bu yenilgi ile 14 puana geriledi. Macaristan son maçta Andorra ile oynayacak. Andorra tüm maçlarını kaybettiği için Macaristan kazanacaktır. Bu yüzden Macaristan’ı 17 puan olarak düşünebiliriz. Türkiye şu anda 16 puanda Romanya ile 2. ve 3. sıraları paylaşıyorlar. Romanya 16 puanda olmakla birlikte son maçı Estonya ile olduğu için hemen hemen orta seviyede bir maç olabilir. 2. lik şansı olduğunuda düşünürsek çok kolay olmasada Romanya Estonya maçını alacaktır. Bu durumda Türkiye’nin Hollanda karşılaşmasından galibiyetle ayrılması gerekiyor. Eğer Türkiye Hollanda’yı yenerse zaten 2. oluyor. Berabere kalması durumunda ise Romanya’nın kazanmaması gerekiyor. Macaristan kazansa bile 17 puan olacak Türkiye berabere kaldığında 17 puan olduğu için avarajla geçecek. Eğer Hollanda karşısında yenilgi ile ayrılsak Macaristan’ın kazanması yada Romanya’nın berabere bile kalması Play off şansımızı son bulmasına neden olur. Türkiye Hollanda karşısında beraberlik alması durumunda Estonya’nın Romanya ile en kötü olasılıkla beraber kalmasını bekleyecek. Bu yüzden Hollanda karşısında mutlak galibiyet alınması gerekecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ