Etli Yaprak Sarması Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Etli Yaprak Sarması tarifimiz akşam yemeklerinde sofralarınızı süsleyecek bir zeytinyağlı tarifidir. Etli Yaprak Sarması için gerekli malzemelerimizi hazırlayalım.

Malzemeler:

250-300 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş domates
3 orta boy soğan
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
60-70 adet taze veya salamura yaprak

Servis için;

Süzme yoğurt
Ezilmiş sarımsak
Tereyağ
Pul biber

Hazırlanışı:

Yaprağınız salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayın. Kıymamızı iç hazırlayacağız kaba alalım, domateslerimiz rendeleyelim, pirinci yıkayıp ekleyelim. Yemeklik ince doğranmış soğanı, ince kıyılmış yeşilliğimizi, salçamızı, tuzumuzu karabiberimizi ve en son yağımızı ekleyip elimizle karıştıralım.
Soğumuş yaprakların saplarını keselim. Tenceremizin dibinde kullanmak üzere ayıralım. Yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak şekilde tabağımıza yerleştirelim. İçimizi arzu ettiğimiz kadar koyalım ve yayalım. Önce yaprağımızın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatalım ardından yan kısımlarını da kapatarak yaprağımız çok sıkı olmamak kaydıyla saralım. Sapları tencere dibine yayalım, sarmalarımızı tenceremize sıralı şekilde dizelim. Üzerine 2 bardak kadar sıcak suyumuzu ekleyelim. Bir porselen tabak kapatıp, 25-30 dk pişmeye bırakalım. Yemeğimizi dinlendirelim.

Sos için;

Süzme yoğurdu su ile yumuşatın, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin. Tereyağını ateşte hafif kızdırın, pulbiber atıp altını kapatın. Etli yaprak sarmasını tabağınıza alın, yoğurt ve tereyağlı pulbiberle servis yapın. Afiyet Olsun…

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ