Ev Fiyatları ve Arsa Fiyatları Düşüşte

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Gayrimenkul fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. 2012 yılında 30 bin TL ye kadar Ev, 10 bin TL ye kadar Arsa bulmak mümkün hale geldi. 2012 yılı arda ve ev fiyatlarının düşme sebebi ise bankaların 2009 krizi ile birlikte elinde bulunan gayrimenkul sayısının 2 katına çıkmasıdır.
Bankadan kredi alarak borcunu ödeyemeyen vatandaşlara ait ev ve arsalar çok ucuz fiyatlarda alıcı bulabiliyor. Bankalar ellerinde bulunan gayrimenkul sayısının katlanması sebebiyle gayrimenkulleri ellerinden çıkartmak istiyor. Buda fiyatların oldukça düşmesine sebep oluyor.
2009 yılında yaşanan ve Türkiye’yide etkileyen kriz sebebiyle borçlarını ödeyemeyenlere ait arsa ve evler bankaların elleri geçti. 2010 ve 2011 yıllarında artarak katlanan gayrimenkuller bankaların ellerinde satılmak üzere duruyor. Bankalar ise ellerindeki arsa ve evleri satmak için alıcı arıyor ve fiyatları en uygun seviyeye çekmeye çalışıyor.
Son yıllarda kredi kullanan kişi sayısıda katlanarak arttı. Geçtiğimiz yıl kredi kullanan kişi sayısı yine 2 katına çıkarak yaklaşık 2,5 milyonu buldu. Kredi kullanan bu kişilerden bazıları kredi borçlarını ödeyemediği için haciz yedi. Kredi borçları sebebiyle ibotek altında bulunan ev ve arsalar bankaların ellerine geçti. Bankalarda durumundan rahatsız. Ellerinde bulunan arsa ve evleri bir türlü çıkaramayan bankalar nakit ihtiyacını karşılamak için gayrimenkulleri uygun fiyatlardan satıyorlar. Ev ve Arsa fiyatlarını yüksek bulan kişiler bankalarda bulunan ircalık gayrimenkulleri alabilirler. Bankaların icra ile aldığı ev ve arsalardan yıllarca ellerinden çıkaramadıklarıda mevcut. Ayrıca icralık otomobil satışlarıyla yarı fiyatına alınabilecek otomobiller mevcut.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ