Faiz Oranları Ne Olacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 yılında faizin ne olacağı birçok kişiyi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz yıllarda faizin büyük düşüşler yaşadığı ve yüzde 5,5 lara kadar gerilediği, sonrasında ise yüzde 5 lerin konuşulduğu bir döneme kadar gelindiğini hatırlıyoruz. Fakat, işler bir anda değişerek faiz tekrar eski tutarına kadar gelerek yüzde 9,6 oldu. Faizin 2014 yılında ne olacağı konusuna değinerek, faizle borçlanan yada parasını faize bırakarak para kazanmak isteyenler için biraz olsun yararlı bilgiler sunmaya çalışacağız. Haberimizin tamamını okuyarak faizin ilerleyen dönemlerde ne olacağı hakkında bilgi saihibi olabilirsiniz.
Faiz Ne Olacak 2014
Faizin düştüğü dönemlere şöyle bir geri dönecek olursak, borsa yükselişteyken, altın yükselişte ve TL değer kazanıyor ve dolar aynen kalıyordu. Faizde düşmeye devam ediyor ve yüzde 5,5 lere kadar geliyordu. Bunun nedeni faizin artık yeteri kadar getiri elde etmediği düşünen yatırımcı, öncelikle borsaya ve borsaya girmek istemeyen yatırımcı ise altına yatırım yapıyordu. Faizde bulunan parasını alarak altın, borsa, dolar, TL, Repoda kalan yatırımcı, FED’in “Parasal genişlemeyi heran azaltabiliriz” sözüyle birlikte düşen borsa, altından çıkarak tekrar yükselen faize döndü. Geçmiş verileri incelediğinizde borsanın düşmeye başladığı haziran ayında faizinde yükselmeye başladığını görebilirsiniz.
faiz-ne-oldu

Faizler Neden Yükseldi?

Faizlerin yükselmesi enflasyon açısından, ülke ekonomi açısından, krediyle ev yada araba alacaklara ve borcu bulunanlara yaramayacaktır. Fakat, parasını faize yatırmayı tercih edenlerin yüzünü güldürecektir. Çünkü, faiz yüzde 5,5 lere kadar gerilemişken bugünlerde yüzde 9,6 lara kadar geldi. İlerleyen aylarda yüzde 10 üzerinede çıkabileceği tahminlerinin olduğunu düşünürsek, yatırımcı bir süre daha faizde kalmaya devam edebilir. Özellikle garantici olan ve risk almayı sevmeyen yatırımcı parasını her zaman için faize koymayı seviyor.
kredi-cekerek-ev-alacaklar
Kredi Alacaklar Ne Yapmalı?
Ev alacak, araba alacak yada ihtiyaç kredisi çekerek herhangi bir ihtiyacını karşılayacak olanlar kredi almak isteyipte ne zaman kredi almaları gerektiği konusunda kararsızlar. Faizlerin yükselmesi banka kredisi alacaklarıda etkiledi. Banka kredi faizleri yükseldi. 2014 yılı için faizlerde çok büyük bir düşüş beklenmediği gibi faizin yüzde 10 üzerinede çıkabileceği düşünülüyor. Bu demek oluyor ki banka kredi faizleride yükselebilir. Yani, ev yada araba alacaklar için kredi almak istiyorsa elini çabuk tutmalı ve bu oranları kaçırmamalıdır. Bekleme şansı olanlar ise 2014 yılını atlatarak bir sonraki yıl neler olacağını görebilir. Acelesi olanlar ise yani 1 yıl kadar bekleyemeyecek olanlar için ise birkaç ay sonra daha yüksek faizlerle karşılaşma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ