Farklı Sosyal Medya Ajansı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ülkemizde farklı kapsamlarda hizmetler sunan pek çok medya ajans grupları mevcuttur. Bunlar yazılım, sosyal medya takibi ve PR savaşlarına katılan çeşitli ajanslardan oluşuyor. Bir ajans bahsedilen bu alanlarda hizmet vermeli ve uzun vadeli olmalıdır.
Sosyal medya ajansı yönetimi sizlerin yaşınızı, cinsiyetinizi, medeni durum ve ilgi alanlarınızı özelleştirmektedir. Eğer sizler bir kafe işletiyorsanız ve belirli ilçelerden internete bağlanarak müşterilere ulaşmaya çalışıyorsanız internetten harcama yapmak istediğinizde belirli kitleleri seçerek ilgili kitlelere ulaştırma işini bahsettiğimiz bu ajans sizlerin yerine yapmaktadır. En büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’tan ya da Twitter’dan sizleri takip edenler paylaştıklarınızı her daim görmeye devam ederler. Sayfa beğenilerinizi ve takipçilerinizi sosyal medya ajansı sayesinde arttırabilirsiniz. Böylece çok sayıda takipçiniz olduğu bir sitede verdiğiniz reklamlarla o kadar takipçinin sizlere kazandırabileceği yüksek maliyetler olacaktır.
sosyal-medya-dfg3y
Özel günler ya da önemli şeyler anında sosyal medyada yerini alır. Bu nedenle tüketici odaklı medya araçları kullanılmaktadır. İşte bu hizmeti verenler ajanslar tüketiciler sosyal medya aracılığıyla sizinle iletişime geçtiği anda sizin yerinize iletişime geçerler. Tüketicilerin merak ettiklerini ya da talep ettiklerini anında yanıtlamaktadırlar. Böylece sosyal medya ajansı güncel olanları takip eder, markaları güncel tutar ve müşteri ile etkileşimi saplar. Aynı zamanda bahsettiğimiz bu ajanslar hem yeni müşteriler bulur hem de yeniden pazarlama olayına girer. Sizin sağlamış olduğunuz ürün ve hizmeti sizin yerinize yeniden pazarlamış olacaklardır. Ürününüzü daha iyi bir şekilde tanıtmak için ajansların öncelikli hedeflerinden birisi markanızı diğer markalardan ayıran özellikleri belirlemektir. Daha sonra da uzun vadeli bir pazarlama tekniği oluştururlar. Bunları yaptıkları sırada ürününüzü hangi sosyal medya aracını kullanarak tanıtacaklarını belirlemektedir.
Örneğin bunlar, Facebook, İnstagram, Twitter, Google plus, Linkedin gibi sosyal medya ağlarıdır. Her zaman düzenli planlamadan yana olan ajanslar aylık bir plan çıkarmaktadır. Örneğin, haziranda çıkacak bir reklam için onlara göre mayıs ayında her şey hazırda bulunmalıdır. 1 ay öncesindeki planlamalar ise, iletişim izleklerin belirlenmesidir yani paylaşımların ve gelen etkileşimlerin yanıtlanması bunu yaparken de yetkililere nasıl aktarılacağı olmasıdır. Bazı sosyal medya ajansı paylaşım konusunda da çok titiz olmayı ihmal etmiyor. Örneğin sizin verdiğiniz reklamla alakalı bütün paylaşımları mesai saatleri dışında da yaparlar. Sayfaya gelen etkileşimleri takip ederek anında yayınlamaktadırlar. Sosyal medya ajansı sizler için rapor tutar. Bu raporlar her ay sonunda değerlendirilerek bir sonraki reklamların planlaması yapılırken onlara yol gösterici olurlar.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ