Fenerbahçe – Benfica 1-0 UEFA Özeti Golleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

fenerbahce-benfica-1-0-ozeti-golleriFenerbahçe’nin UEFA yarı final rakibi Benfica dün akşam iyi oyunuyla göz doldurdu. Ancak, 34 maçlık galibiyet serisine son veren Fenerbahçe oldu. Benfica gibi zorlu bir rakibi sahasında neredeyse birkaç pozisyon dışında önemli pozisyona vermeyerek 1-0 malüp eden Fenerbahçe rövanş için avantaj yakaladı. UEFA Avrupa liginin bir diğer karşılaşması olan Basel – Chelsea maçı ise 90+4 de gelen golle 1-2 bitti. Chelsea Basel’i deplasmanda 2-1 yenerek UEFA final kapısını araladı. Fenerbahçe’nin Benfica’yı elemesi durumunda finalde muhtemel rakibi Chelsea olacak gibi görünüyor.
Fenerbahçe – Benfica 1-0 UEFA Özeti Golleri
Benfica’nın son 1 yıllık performansı düşünüldüğünde Fenerbahçe adına korktuğumuz bir gerçekti. Ancak, Benfica karşısındaki mücadelesi ile maçtan galip ayrılmayı başaran Fenerbahçe 3-4 gol atabileceği maçtan 1-0 galip ayrıldı. İlk 11’de sakatlığı geçen Sow’da yer aldı. Salih ise maça yedek başladı. Andre Almeida, Enzo Perez ve Luisao sarı kart ve sakatlık nedeniyle Benfica’da oynamayan futbolcular olarak yer aldı. Benfica maçın ilk dakikalarında tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Ancak, Fenerbahçe çabuk toparlandı ve Benfica kalesinde gol aramaya devam etti. Gökhan Gönül’ün ceza sahasında düşürülmesi sonucu verilen penaltı, ilk yarının son dakikalarında herkesi umutlandırdı. Cristian Baroni penaltıyı kullandı ve top direkten döndü. İlk yarıda akıllar penaltı pozisyonunda kalırken, Cristian Baroni’nin ağladığı gözlerden kaçmadı. İkinci yarıya hızlı başlayan Benfica Oscar Cardozo ile gole yaklaştı. Oscar Cardozo’nun şutu direkten dışarı çıktı. Maçta Fenerbahçe’nin 3 Benfica’nın 1 topu direklere takıldı. 62. dakikada Meireless sakatlandı. Meireless bir sonraki rövanş karşılaşmasında oynamayacak gibi görünüyor. Fenerbahçe kullandığı köşe vuruşunu 72. dakikada Egemen Korkmaz ile değerlendirdi. Fenerbahçe – Benfica karşısında Egemen Korkmaz’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Yine son dakikalarda Webo hakeme yaptığı itiraz nedeniyle sarı kart gördü ve Benfica’nın rövanş karşılaşmasında yer almıyor.
Fenerbahçe – Benfica 72. Dakika Egemen Korkmaz’ın Golü


Benfica – Fenerbahçe Rövanş Karşılaşması
Fenerbahçe kendi sahasında Benfica’yı 1-0 yenmeyi başardı. Tabi ki Portekiz’de yapılacak Benfica maçı çok daha farklı olacaktır. Özellikle Meireless’in sakatlığı Mehmet Topal ve Webo’nun kart cezaları nedeniyle oynamaması Fenerbahçe’nini işini zorlaştırabilir. Ayrıca Benfica sahasında uzun süredir kaybetmiyor ve sahasında çok daha farklı oynuyor. Fenerbahçe umuyoruz ki Benfica karşısında avantajlı skoru koruyarak, UEFA Avrupa ligi finaline çıkabilir. Fenerbahçe – Benfica rövanş karşılaşması ise haftaya yapılacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ