Fenerbahçe – Benfica UEFA Yarı Final Rakibi Kimdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

fenerbahce-rakibi-benfica-uefa-avrupa-ligiFenerbahçe’nin Lazio’yu 2-0 ve 1-1 lik skorlarla eleyerek Çeyrek finalden yarı finale yükselmesi sonucunda yarı final rakipleri bugün çekilen kuralar sonucunda belli oldu. Fenerbahçe yarı finalde Benfica ile karşılaşacak. Benfica ile ilk karşılaşma 25 nisan 2013 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlunda yapılacak. Rövanş maçı ise Portekiz’de 2 mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Fenerbahçe’nin finale kalması durumunda ise 15 mayıs 2013 tarihinde Basel – Chelsea karşılaşmasından tur atlayan takımla final oynayacak. Fenerbahçe’nin yarı finalde karşılaşacağı Benfica’yı biraz tanıyalım.
UEFA Yarı Final Rakibi Benfica Kimdir?
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi yarı final rakibi Benfica’nın bu yıl yüksek performans gösterdiğini söylemek mümkün. Şampiyonlar ligi gurubundan son anda 3. olarak tıpkı Fenerbahçe gibi UEFA’ya gelen Benfica sürpriz bir şekilde Şampiyonlar liginde bir üst tura Celtic gitmişti. Guruptan 3. olarak ayrılan Benfica UEFA Avrupa liginde yoluna devam etti. Leverkusen ve Bordeaux’u eledikten sonra Newcastle United’ıda elemeyi başardı. İngilizce ekibi Newcastle United gibi güçlü bir rakibi 3-1 ve 1-1 lik skorlarla eleyen Benfica UEFA’da 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hiç yenilgi yüzü görmedi. Benfica oteriteler tarafından UEFA’nın favorisi gösteriliyordu. Bu yüzden Basel ve sonrasında Chelsea Fenerbahçe için daha iyi bir kura olabilirdi. Ancak, Fenerbahçe’ye UEFA eşleşmelerinde kura sonucunda Benfica çıktı.
Fenerbahçe – Benfica Oynadığı Maçlar
Fenerbahçe’nin rakibi Benfica olunca, akıllara 1975 yılında Şampiyonlar liginde oynanan Benfica Fenerbahçe maçı geldi. Fenerbahçe ilk karşılaşmada Benfica’yı 1-0 yenmeyi başarmıştı. Ancak, rövanş karşılaşmasında Da Luz Lizbon’da oynana maçta Benfica karşısında 7-0 lık yenilgi almıştı. Benfica’nın 1960-1961 ve 1961-1962 yıllarında Şampiyonar ligi kupası aldığını ve 1975 yılındaki 7-0 lık Fenerbahçe galibiyetinde de çok güçlü dönemlerinde olduğunu söylemek mümkün. Şampiyonlar liginde 7 kez final oynayan Benfica 2 kez kupayı kaldırmayı başarmıştı. 1982-1983 yılında ilk kez UEFA Avrupa liginde final oynayan Benfica final maçında, R.S.C. Anderlecht’e 2-1 yenilerek şu ana kadar UEFA kupasını hiç alamadı. Fenerbahçe’nin zorlu rakibi olan Benfica’nın son dönemde formda olduğunu söylemek mümkün. Fenerbahçe’nin işi kolay olmayacak. Ancak, Fenerbahçe doğru zamanda doğru müdahaleler yaptığı taktirde Benfica’yı eleyemeyecek güçte değil.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ