Fenerbahçe – Galatasaray Derbi Maçı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Fenerbahçe – Galatasaray arasında bu akşam oynanacak olan derbi mücadelesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Fenerbahçe ligte 58. puanla 2. sırada ve hemen arkasında maç fazlasıyla Beşiktaş 58. puanla 3. sırada bekliyor. Bursaspor’da 53 puanla 4. sırada ve Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın puan kaybetmesini bekliyor. Fenerbahçe Galatasaray karşısında galibiyet alarak 2. olmayı garantileme peşinde ve bu maçı kaybetmesi 2. lig mücadelesinide son haftaya bırakması anlamına geliyor. Bursaspor’un 53 puanda olduğu düşünülürse, Fenerbahçe son 2 maçı kaybederse 4. olma olasılığı bile bulunuyor. Bu yüzden Fenerbahçe için maçın derbi maç olmasından ziyade süper ligdeki puan durumu açısındanda oldukça önemli bir maç durumunda.
Fenerbahçe Kazanmak Zorunda – Galatasaray Rahat
Şampiyonlar ligine veda eden ancak UEFA’da başarılar elde ederek çeyrek finale kadar gelen Fenerbahçe elenmişti. Ziraat Türkiye kupasında 22 mayıs 2013 tarihinde Trabzonspor’la final oynayacak olan Fenerbahçe Süper ligte şampiyonluk şansını kaybemesine rağmen Avrupa ligi ve prestij açısından önemli olan bu karşılaşmayı kazanmak istiyor. Bu anlamda üzerinde baskı hisseden Fenerbahçe’ye nazaran, Galatasaray çok daha rahat maça çıkacak. Çünkü, ligte 1. ligi garantileyen ve 2012-2013 yılı Süper lig şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Galatasaray Kadıköy’e rahat bir şekilde gelecek. Ancak, Galatasaray için istatistiksel olarak bakıldığında önemli bir maç. Ayrıca derbi maçta seyircinin kazanmasını en çok istediği bu maçta Galatasaray Fenerbahçe ile aralarında oynadıkları ve toplamda 141-119 geride olduğu galibiyet farkını kapatmak istiyor. Fenerbahçe – Galatasaray 12 mayıs 2013 Süper lig 33. hafta karşılaşmasına yoğun ilgi var. Seyirci heyecanla maç saatinin gelmesini bekliyor. Fenerbahçe’nin karşılaşmadan yenilgiyle ayrılması 2012-2013 sezonunun bitimine az bir süre kala ağır bir darbe almış olacak. Galatasaray kaybetmesi durumunda buruk bir şampiyonluk yaşamış olacak diyebiliriz.
fenerbahce-galatasaray-derbi-maci-12-mayis-2013
Fenerbahçe – Galatasaray Derbi Maçın Ayrıntıları
12 mayıs 2013 FB – GS derbi maçı Şükrü Saracoğlu stadında oynanacak. 20:00’da başlayacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Maç Lig TV’den yayınlanacak. Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe için düşündüğü muhtemel 11 ise şöyle; Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles, Emre, Kuyt, Sow, Webo olması beklenirken, Fatih Terim’in Galatasaray için düşündüğü muhtemel 11 ise şu şekilde olması bekleniyor; Muslera, Riera, Dany, Semih, Eboue, Melo, Yekta, Hamit, Selçuk, Burak, Drogba. Fenerbahçe – Galatasaray arasında oynanan karşılaşmaların hiçbir zaman kesin bir tahmini olamaz. Çünkü, FB – GS karşılaşmasından her türlü sonuç çıkabiliyor. Fenerbahçe – Galatasaray arasında oynanacak olan 12 mayıs 2013 derbisinde Fenerbahçe, Galatasaray’ın hücum hattının güçlü olduğunu düşürken, Galatasaray’da Fenerbahçe için savunma hattının güçlü olduğunu düşünüyor. Bu yılın istatistiksel verilerine göre Galatasaray Fenerbahçe’den 1 tık önde görülüyor. Yani, Yüzdelere göre Galatasaray %55 Fenerbahçe ise %45 bu maçtaki şansları olarak değerlendiriliyor. Saat 20:00’da başlayacak olan Fenerbahçe – Galatasaray karşılaşmasının nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ