Futbolcularla Sözleşmeleri TL Yapmak İçin Çırpınan Kulüpler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kiralama ve iş sözleşmelerinin dövize endeksli olmayacağına yönelik Başkan Erdoğan’ın kararı, futbol camiasında büyük heyecan yarattı. Kulüpler uygulamayı hayata geçirmek için düğmeye bastı. Özellikle futbolcularla ve teknik direktörlerle yapılan sözleşmeler dikkate alındığında, bugün itibariyle dolar ve euro bazında sözleşme yapan kulüpler, Maliye Bakanlığı’nın istisna kapsamını bekleyecek. Bakanlığın, bu kararın hangi sektörleri kapsadığını söylemesinin ardından bu kez yerli ile yabancı futbolcu ya da teknik adamların kapsamı netlik kazanacak.
Kulüplerin hukuk kurulları, “Türkiye’de yerleşik kişiler” ifadesinin yabancı futbolcuları kapsayıp kapsamadığını tartışırken iki görüş ortaya çıktı. Bazıları, çalışma izni ve ikameti bulunanların da bu kapsamda değerlendirebileceğini savunurken, karşıt görüş de bu kararın sadece yerli futbolcuları kapsadığı konusunda ifadede bulundu.

Yıllardır Türk lirasıyla sözleşme yapabilmek için çırpınan kulüpler, çıkan bu karar sonrasında büyük sevinç yaşadı ve destek verdi.
FATİH TERİM VE GÜNEŞ DE KAPSAM İÇİNDE
Yerli-yabancı ayrımı teknik direktörler için de geçerli olacak. Özellikle kamuoyunda popüler olan ve maaşlarını euro üzerinden alan Fatih Terim, Şenol Güneş gibi isimlerin de sözleşmelerini TL’ye çevirmeleri gerekecek. Phillip Cocu’nun ise döviz olarak devam etmesi bekleniyor. Türkiye Ligi’nde Cocu dışında yabancı olarak sadece Saffet Susiç bulunuyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ