Galatasaray 1 – Juventus 0 Maçın Özeti Golleri 11 Aralık 2013

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray Şampiyonlar liginde B Grubunda son maçta Juventus karşısında galibiyet almak zorundaydı. Galatasaray Juventus ile oynacağı grup son maçı dün kar yağışı nedeniyle 32. dakikada ertelenmişti. Maç bugün oynanmak üzere UEFA tarafından karar verilmişti. Galatasaray için galibiyet gerekiyordu. Juventus için beraberlik yetiyordu. Galatasaray 85. dakikada Sneijder’in attığı golle gruptan çıkmayı başardı. Maç sonrasında taraftar ve futbolcular büyük mutluluk yaşadı.
Galatasaray 1 – Juventus 0 Maçı İlk Yarı Özeti
Maçın ilk 32. dakikası iki takım açısından ortada geçti. Gerek Galatasaray gerek Juventus karşılıklı ataklar yaptı. Fakat, 30. dakikada başlayan dolu yağışı sahanın bir anda bembeyaz olmasını sağladı. Hakem maçı durdurarak 20 dakika ara verdi. Aranın hemen ardından tekrar sahaya gelen hakem maçı tatil etti. 11 aralık 2013 çarşamba günü saat 15:00’a ertlenen maç tekrar kaldığı yerden devam etti. 32. dakikadan başlayan maçla birlikte kar yağışıda tekrar başladı. Ancak, çokta etkili olmadı. Saha yeni temizlendiği ve kar temizleme araçları kullandığı için oldukça kötü bir zemin oluştu. Galatasaray ilk yarıda iyi bir oyun sergiledi ve kalan 13 dakikayı önemli bir atak yemeden kapattı. İlk yarının bitimiyle birlikte kar yağışıda etkisini azalttı.
galatasaray-juventus-1-0-mac-ozeti
Galatasaray 1 – Juventus 0 Maçı 2. Yarı Özeti
2. yarıda Galatasaray iyi bir oyun sergiledi. Juventus’ta zaman zaman önemli pozisyonlar yakaladı. Fakat, zeminin kötü olması oyuncuların pas yapmalarını bile zor hale getirdi. Mümkün olduğunca havadan oynamaya çalışan iki takım oyuncularıda zor anlar yaşadı. Juventus kalan 30 dakika boyunca zaman geçirmek istedi. Galatasaray için artık vakit daralıyordu ki Mancini Eboue’yi çıkararak Umut Bulut’u oyuna aldı. Umut Bulut’un oyuna girmesiyle birlikte Galatasaray 3 forvete döndü. 85. dakikada Drogba’nın pasında Sneijder’in şutuyla birlikte Galatasaray 1 – 0 Juventus karşısında öne geçti. Galatasaray’ın attığı bu gol kalan 5 dakikada iki takımında çekişmeli bir mücadele sergilemesini sağladı. Kalan dakikalarda Juventus önemli bir pozisyon elde etti. Bu pozisyonda Umut Bulut sarı kart gördü. Umut Bulut hakeme Juventus’lu oyuncuların yanlış yerden kullandığını söylerken, hakem öfkelenerek Umut Bulut’u eliyle itti. Sonrasında sarı kart göstererek yerine gönderdi. Devam eden dakikalarda Muslera’da zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü. Uzatma dakikalarında da skor değişmeyince Galatasaray Juventus karşısında 1-0 galip gelmeyi başararak gruptan 2. olarak çıkmayı başardı.
Galatasaray 1 – Juventus 0 – 85. Dakika Sneijderin Golü

Galatasaray Şampiyonlar Ligi B Grubu Puan Durumu
Galatasaray aldığı bu galibiyetle birlikte grupta 7 puana ulaştı. Real Madrid zaten grupta liderliğini garantilemişti. Kopenhag’ta 4 puanla sonuncu olmuştu. Galatasaray Juventus karşısında aldığı 1-0 lık galibiyetle birlikte 7 puan olarak 2. sırada yer alırken, Juventus 6 puanda kaldı. Juventus 3. olarak UEFA’da yoluna devam ederken, Galatasaray ise 7 puanla 2. olarak Şampiyonlar ligi B grubunda yükselmeyi başardı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ