Galatasaray 7 – 0 Fenerbahçe Maçı Gerçekten Doğru mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Fenerbahçe’li ve Galatasaray’lılar için 6-0’lık ve 7-0’lık maçlar her zaman konuşuldu ve konuşulmayada devam ediyor. Özellikle Fenerbahçe’nin 6 – 0 aldığı galibiyetten sonra Galatasaray’lılar ise 1911 yılında alınan 7-0 ‘lık galibiyeti ortaya attı. Gerçekten böyle bir galibiyet var mıydı? Galatasaray 7 kişi miydi? Tüm bunları araştırdık ve Galatasaray 7 – 0 Fenerbahçe maçı gerçekten doğru mu öğrendik.
Galatasaray 7 – 0 Fenerbahçe Maçı Yalan mı?
Öncelikle araştırmalara göre Galatasaray’ın 12 Şubat 1911 yılında Fenerbahçe karşısında fırtınalı ve yağmurlu bir havada 7-0’lık galibiyet aldığını her 2 takımında kabul ettiğini söylemek mümkün. Ancak, Galatasaray’ın maçı 7 kişiyle aldığı Fenerbahçe’nin 11 kişi olduğu iddialarına gelince ortalık bir anda karışıyor. Fenerbahçe’li bilgin kesim maça Galatasaray’ın 7 Fenerbahçe’nin 8 kişi ile başladığını ve maç sonunda 2 takımında 10’ar kişiyle maçı tamamladığını belirtiyor. Ancak, Galatasaray’lılar ise fırtına nedeniyle Kadıköy’e 7 futbolcunun gitmeye cesaret ettiğini ve Fenerbahçe’nin ise maça 11 kişiyle başladığını belirtiyor. Maç sonunda ise Galatasaray’ın 8 kişiyle maçı tamamladığını, Fenerbahçe’nin ise 1 futbolcusunun sakatlanarak 10 kişiyle maçı 7-0 mağlup olarak tamamladığını iddia ediyor.
galatasaray-7-0-fenerbahce-maci-gercek-mi
Galatasaray 7 – 0 Fenerbahçe Kanıtı var mı?
Gerçekten 1911 yılında oynanan bir maçın skorunu yada yaşananların çok önemli olmadığını belirtmek gerekir. Fenerbahçe’nin 6-0’lık aldığı galibiyet yada Galatasaray’ın 7-0’lık aldığı galibiyetten çok genel başarılarına bakmak gerekir. 2 takımında kendine göre artıları ve eksileri mutlaka vardır. Fakat, skor açısından daha fazla gollü bir galibiyet almanın yada 2 takımın birbirini ezecek derecede bir galibiyet yaşamasının çokta bir önemi yok. 2 takımda ezeli rakip olmaya devam ediyor. Bu sayede güçlü ve unutulmaz birer Türk takımı olarak varlıklarını sürdürüyor. Galatasaray 7 – 0 Fenerbahçe maç için tek kanıt 40-50 seyirci ve futbolcuların o gün hakkında verdikleri demeçler var.
galatasaray-fenerbahce-rekabeti
Galatasaray’ın Kadrosu
GK 1 Ali Sami Yen (k)
RB 2 Horace Armitage
CB 3 M. Ali Tamay
CB 4 Bekir Sıtkı Bircan
LB 5 Celal İbrahim
RM 6 İdris
CM 7 Emin Bülent Serdaroğlu (10. dakikada oyuna girdi 10′)
Teknik Direktör:
Türkiye Emin Bülent Serdaroğlu
Fenerbahçe’nin Kadrosu
GK 1 Ali Sait
RB 2 Galip Kulaksızoğlu (k)
CB 3 Muallim Mazhar
CB 4 Çerkez Sabri
LB 5 Gustave Haenny
RM 6 Hüseyin Izzi
CM 7 Fethi
CM 8 Şefkati Hulusi
LM 9 Memiş Yazıcıoğlu
CF 10 Tevfik Haccar Taşçı
CF 11 Yahya Berki Karagözoğlu
Teknik Direktör:
Türkiye Galip Kulaksızoğlu
Galatasaray 7 kişiyle 7-0,
Galatasaray Fenerbahçe 7-0 yalan mı,
Galatasaray 7 Fenerbahçe 0 görüntüleri,
GS FB 7 – 0 doğru mu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ