Galatasaray – Mersin İdman Yurdu 3-1 Özeti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Süper ligin bitimine haftalar kalan sahasında Mersin İdman Yurdunu konuk eden Galatasaray’ın Mersin İdman Yurdun’dan mutlak 3 puan alacağı düşünülüyordu. Maçın mutlak favorisi olarka gösterilen Galatasaray Mersin İdman Yurdu karşısında geçtiğimiz günlerde Real Madrid’e kaybettiği 3-0 ‘ın acısını çıkartarak moral bulmak istiyordu. Özellikle Şampiyonlar liginde beklenmeyen mağlubiyet futbolcularıda üzmüştü. Galatasaray maça iyi başlamadı. Maçta hakemin tartışılan kırmızı kartı sonrası saha karıştı. Galatasaray 1-0 yenik durumdan oyuncularının istekliliği sayesinde sahadan 3-1 galip ayrılmayı başardı. www.firsthaber.net olarak haberimizin devamında Galatasaray – Mersin İdman Yurdu maç özetini ve maçta yaşanan olaylarla ilgili gelişmeleri bulabilirsiniz.
Galatasaray – Mersin İdman Yurdu İlk Özeti
Mersin İdman Yurdu henüz 3. dakikada gol buldu. Burhan Eşer 3. dakikada attığı gol Mersin İdman Yurdunu 1-0 öne geçirdi. Bu golle öne geçen Mersin İdman Yurdu için mutlak galibiyet almak isteyen Galatasaray atakalrını sıklaştırdı. Galatasaray Mersin İdman Yurdu sahasında tüm takımıyla ataktayken bir anda kontra atağa çıkan Mersin İdman Yurdu’lu oyuncuyu durdurmaya çalışan Danny ikili mücadelede rakibinin düşmesi sonucu kırmızı kart yedi. Danny defansta kalan tek oyuncu olduğu ve topu engelleyebilecek başka oyuncu olmadığı için bu faul kırmızı kart olarak yansıdı. İtirazlar sonrası saha karıştı. Hakem Süleyman Abay Danny gösterdiği kırmızı kart sonrası itiraz eden Muslera ve Hakan Balta’yada sarı kart gösterdi. Galatasaray yedek kulubeside kırmızı karta çok öflendi. Maç devam ederken Hamit’in yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren hakeme sitem eden Fatih Terim topu hızlı bir şekilde yere attı. Bu hareketi Fatih Terim’in tirübüne gönderilmesine neden oldu. Maçta ilk yarı 1-0 Mersin İdman Yurdu’nun üstünlüğü ile tamamlandı.
galatasaray-mersin-idman-yurdu-3-1-ozeti-firsthaber-dsga
Galatasaray – Mersin İdman Yurdu 2. Yarı Özeti
2. yarıda Galatasaray’da oyuncu değişiklikleri göze çarptı. Real Madrid maçında varlık gösteremeyen Sneijder yine 2. yarıda oyundan alındı. Sneijder yerine Semih Kaya defansa alınırken, Emre Çolak yerinede Amrabat oyuna dahil edildi. Galatasaray’da oyuncu değişiklikleri takıma yaradı diyebiliriz. Özellikle 2. yarıda Drogba birçok pozisyona girdi ve bariz gol şanslarını kaçırdı. Kendine şaşıran Drogba gol atamadığı için sitem etti. Yine öfkelenen Hasan Şaş’ında kırmızı kart görerek kulübeden atıldığını söylemeden geçmeyelim. Drogba ceza sahası içinde düşürüldü ve hakem Süleyman Abay penaltıyı verdi. 61. dakikada Melo penaltıyı gole çeviren şutu çekti ve Galatasaray Mersin İdman Yurdu karşısında 1-1 eşitliği yakaladı. Melo penaltıdan attığı gol sonrası pitbull sevincini yeniledi. 70. dakikada Sabrinin şut ve orta karışımı vuruşunda Drogba’nın ayağını çarpan top havalanarak kalecininde hatasıyla ağlarla buluştu. Drogba sonunda şansını kırdı. Galatasaray kulübesinde Ümit Davala’da kırmızı kart görerek kulübeden gönderilen isim oldu. Bunun üzerine 2 seyirci sahaya indi ve hakeme saldırmak istedi. Maçın ilerleyen dakikalarında Hamit ortasında Drogba kafa golüyle skoru 3-1 ‘e getirdi. Galatasaray – Mersin İdman Yurdu karşılaşmasını 3-1 kazanarak zorlu mücadeleyi kazandı. Goller şöyle; Dk. 3 Burhan Eşer (Mersin İdmanyurdu), Dk. 61 Melo (Penaltıdan), Dk. 70 ve 84 Drogba (Galatasaray).
Fatih Terim Maç Sonu Röportajı
Maç Sonrası Öfkeli konuşan Fatih Terim basın karşısında inanılmaz açıklamalarda bulundu. Açıklamalar sonrası Lig TV programına katılan Fatih Terim “Yıl sonunda yurt dışında herhangi bir takıma gitmeyi planlıyordum. Ama kararım değişti ve gitmiyorum” dedi. Fatih Terim’in maç sonrası konuşmalarını izleyebilirsiniz. Fatih Terim’in alacağı ceza ise henüz belli olmadı.

 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ