Galatasaray Şampiyonlar Ligi Rakibi Kim Oldu? Chelsea

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray’ın Şampiyonlar Liginde Juventus’u 1-0 yenerek bir üst tura 2. olarak çıkmayı başarmıştı. Galatasaray için Şampiyonlar Ligindeki rakibinin belli olması için 16 aralık 2013 tarihi heyecanla bekleniyordu. Herkes tarafından merak edilen Galatasaray 2014 Şampiyonlar ligi rakibi kim olacak?, Galatasaray hangi takımla eşleşti sorusunun cevabı sonunda belli oldu. Galatasaray İngiltere’nin önemli takımlarından ve Drogba’nın eski takımı Chelsea oldu.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi Rakibi Açıklandı mı?
İsviçre’nin Nyon şehrinde yapılan Şampiyonlar Ligi son 16 takım için kura sonuçları açıklanması için tüm Türkiye nefesleri tuttu. Galatasaray’a ise rakip olarak İngiliz takımı Chelsea geldi. Galatasaray Chelsea ile yapacağı maçları 18-19 şubat 2014 yada mücadelesinide 25-26 şubat 2014 tarihlerinde yapacak. Rövanş karşılaşmaları ise 11-13 mart 2014 yada 18-19 mart 2014 tarihlerinde oynanacak. Galatasaray – Chelsea karşılaşması ilk olarak TT Arena’da yapılacak, Rövanş karşılaşmasında ise Chelsea gidecek olan sarı kırmızılı ekip için bu turda oldukça zor bir mücadele olacağa benziyor. Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri sonucunda kura sonuçları şöyle oldu:
galatasaray-chelsea-sampiyonlar-ligi-eslesme-sonucu

2013 – 2014 Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri – Kura Sonuçları

Milan – Atletico Madrid
Galatasaray – Chelsea
Arsenal – Bayern Münih
Bayer Leverkusen – Paris Saint Germain
Schalke 04 – Real Madrid
Olympiakos – Manchester United
Manchester City – Barcelona
Zenit – Borussia Dortmund
sampiyonlar-ligi-2014-galatasaray-kura-sonucu-belli-oldu
Galatasaray – Chelsea Şampiyonlar Ligi Maçı Ne Zaman?
Chelsea’nin Galatasaray’la eşleşmesinin ardından Chelsea Twitter’dan “Yakında seni göreceğiz Didier Drogba” diyerek, hem Galatasaray’la eşleşmekten ne kadar mutlu olduklarını hemde Drogba’yı görecekleri için sevindiklerini sosyal medyadan dile getirdiler. Chelsea ve Galatasaray’ın son 16 ya kaldığı bu turda maçları ne zaman yapacağıda belli oldu. 26 Şubat 2014 tarihinde TT Arena ve 18 mart 2014 salı günü ise İngiltere’nin Londra’da şehrinde oynanacak. Stamford Bridge Stadında oynanacak deplasman maçıda oldukça zorlu olacak. Galatasaray – Chelsea bu turda saf dışı bırakabilirse, Çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazanacak ve son 8 takıma kalabilecek. Ancak, Chelsea Şampiyonlar Liginde özellikle elemeli karşılaşmalarda oldukça iyi. Ancak, Galatasaray’ın Chelsea karşılaşmasına hazırlanması için yaklaşık 3 ay gibi uzun bir süresi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl çeyrek finalde Real Madrid’e elenen Galatasaray için rakip takımın teknik direktörü Jose Morinho’ydu. Bu yılda Chelsea takımının başında yine Morinho bulunuyor. Ayrıca Morinho Drogba’nın eski hocası.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ