Galatasaray Şampiyonlar Ligindeki Muhtemel Rakipleri 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Şampiyonlar liginde zor bir gruba düşen Galatasaray B Gurubnda yer almış ve 2. olarak gruptan çıkmayı başarmıştı. Grupta favori olarak gösterilen Juventus ve Real Madrid’e rağmen Galatasaray Juventus’u son maçta 1-0 yenmeyi başararak 7 puanla bir üst tura yükselmişti. Şampiyonlar Liginde bir üst turda grup liderlerinden biriyle karşılaşacak olan Galatasaray’ın muhtemel rakipleride belli oldu. Şampiyonlar ligi için kuralar çekilmeden taraftarlar arasında hangi takımın kura sonucunda çıkmasının daha iyi neticeler doğurabileceği konuşulmaya başlandı bile.
Şampiyonlar Ligi Kura Sonuçları Galatasaray
Şampiyonlar Liginde B grubundaki rakipleri Kopenhag ve Juventus’u geçmeyi başaran Galatasaray grubu lider Real Madrid’in ardından 2. sırada 7 puanla geçmeyi başardı. Kar nedeniyle tatil edilen maç sonrasında bir sonraki 85. dakikada Sneijder’in attığı golle 7 puana ulaşan ve 6 puanda kalan Juventus’u grupta geçmeyi başaran Galatasaray gruptan 2. olarak tur atlamayı başarmıştı. Diğer tur atlayan takımlarla birlikte çeyrek final öncesi karşılaşacak olan Galatasaraty kura çekimleri öncesi muhtemel rakipleri belli oldu. 16 aralık 2013 tarihinde çekilecek olan Şampiyonlar Ligi kuraları için Galatasaray’ın muhtemel rakipleri şöyle oluştu;
galatasraray-2014-sampiyonlar-ligi-muhtemel-rakipleri
Galatasaray Şampiyonlar Ligi Rakipleri 2014

  1. Barcelona,
  2. Chelsea,
  3. Borussia Dortmund,
  4. Atletico Madrid,
  5. Manchester United,
  6. Paris Saint-Germain,
  7. Bayern Münih.

Galatasaray Şampiyonlar Liginde Hangi Takımla Eşleşmeli?
Real Madrid takımı Galatasaray’ın bu turdaki rakibi olamıyor. Aynı grupta yer aldığı için Real Madrid dışında kalan diğer grupların liderleri yani 1. olan takımları Galatasaray’ın rakipleri oluyor. Galatasaray gruptan 2. olarak tur atladığı için rakipleri daha zor. Fakat, Galatasaray’ın daha önceden oynadığı Real Madrid ve Juventus gibi takımlardan çok çok üstün bir takım değiller. Geçtiğimiz yılın favorisi Bayern Münih bu yılda favoriler arasında bulunuyor. Bayern Münih dışında Borussia Dortmund, Barcelona, Atletico Madrid gibi takımlarda son zamanların formda olan takımları arasında bulunuyor. Galatasaray’lı taraftarlar Paris Saint-Germaini, Chelsea gibi takımların çıkmasını istesede, gerçekten listede kolay takım bulunmuyor. Galatasaray’ın bu turu geçme ihtimali her zaman için var. Fakat, takımların güçlü olduğu ve kura sonucu nasıl çıkarsa çıksın önemli olan Galatasaray’ın kendi oyununu oynayarak tura konsantre olması gerektiği bir gerçek.
galatasaray-sampiyonlar-ligi-rakipleri-2014
Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?
Şampiyonlar ligi için kura 16 aralık 2013 tarihinde çekilecek. Saat 13:00’da başlayacak olan Kura çekimi Pazartesi günü gerçekleşecek. Şampiyonlar Liginde bulunan tüm takımların temsilcileri kuraya katılacak. Kuranın ardından grup lideri olan takımlar ile grup 2. si olan takımlar arasında Şampiyonlar ligi çeyrek finali için mücadele başlayacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ