Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini Kimdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in takımdan ayrılmasıyla birlikte teknik direktör arayışlarıda son buldu. Ünal Aysal, Galatasaray için Roberto Mancini ile yaptığı anlaşma sonucunda Galatasaray yeni teknik direktörü Roberto Mancini oldu. Roberto Mancini kimdir? Bugüne kadar hangi takımları çalıştırdı? Tüm bu soruların yanıtlarını Galatasaray’lılar ve Roberto Mancini hakkında bilgi edinmek isteyenler için edindik.
Roberto Mancini Kimdir?
Galatasaray yeni teknik direktörü Roberto Mancini 1964 yılında doğdu. Futbolcu olarak FC Bologna,Sampdoria Genua, Lazio, Roma gibi takımlarda oynadıktan sonra Leicester City takımında 4 maç oynayarak futbolcu bırakmıştır. İtalya’da bilindik futbolculardan biri olan ve ismi unutulmayan Mancini 1982 ve 1997 yılları arasında Sampdoria takımında başarılı bir futbolcu olarak görev yaparak tüm İtalya’nın gönlünü feth etti. Sevilen futbolcu Mancini teknik adam olarakta birçok takımda yer aldı.
galatasaray-teknik-direktoru-roberto-mancini-kimdir
Galatasaray Yeni Teknik Direktörü Roberto Mancini
Fatih Terim’in 2001 yılında çalıştırdığı Fiorentina takımına teknik direktör olarak geçen Roberto Mancini ilk olarak 2001 yılında başladığı teknik direktörlük görevinide yine Fatih Terim’den devraldığı görevi nedeniyle ilginç bir duruma sahne oldu. Lazio ve İnter gibi takımları çalıştıran başarılı teknik direktör Roberto Mancini 1 yıl boyunca hiçbir takımı çalıştırmadı. Bu 1 yıllık boş dönemde dinlenen ve tatil yapan Roberto Mancini 1 yılın ardından birçok takımla adı geçti. Ancak, halen istediği takımla çalışmak için anlaşamayan Roberto Mancini Galatasaray’dan gelen teklifi kabul etti. Ünal Aysal ile aralarında yaptıkları konuşmanın üzerinden 1 gün geçer geçmez, anlaşma sağlandı ve Roberto Mancini sözleşme imzalayarak resmen Galatasaray teknik direktörü oldu. Fatih Terim yerine Galatasaray’a teknik direktör olarak gelen Roberto Mancini Galatsaray’ın yeni teknik direktörü olarak başarı elde etmek ve kariyerine yeni bir tecrübe katmak istiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ