"Gazetecilere Özgürlük" Dedi, Salondan Atıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Başkan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel’in ortak basın toplantısı sırasında slogan attığı için salondan çıkarılan kişinin kimliği ortaya çıktı. Salondan çıkarılan kişinin, yayınlarıyla tepki çeken Avrupa Postası Yayın Yönetmeni Adil Yiğit olduğu öğrenildi. Türkiye vatandaşlığından çıkarılıp Almanya’da mülteci olarak yaşayan Yiğit’in 35 yıldır Türkiye düşmanı faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi.
ÜZERİNDE YAZI YAZAN TİŞÖRTLE PROTESTO GERÇEKLEŞTİRDİ
Alman bir gazetecinin tutuklu Almanlar ile ilgili sorusuna Merkel’in cevap vermesinin ardından protesto gerçekleşti. Bir gazeteci üzerinde ‘gazetecilere özgürlük’ yazan tişört ile protesto eylemi yaptı. Protestoya izin vermeyen Alman güvenlik güçleri, protestocuya müdahale etti ve dışarı çıkardı.
BAŞKAN ERDOĞAN GÜLDÜ
Başkan Erdoğan, gazetecinin dışarı çıkarılmasını gülerek karşıladı. Erdoğan, Merkel’e gülerek baktıktan sonra basın açıklamasına devam etti.

35 YILDIR ALMANYA’DA TÜRKİYE DÜŞMANI FAALİYETLERDE BULUNDUĞU İDDİA EDİLDİ
2017 yılındaki Almanya’daki G-20 zirvesine de alınmayan Adil Yiğit’in 35 yıldır Almanya’da Türkiye düşmanı faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi.
TÜRKİYE VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMIŞ
Almanya’daki faaliyetlerinden dolayı sınır dışı edilmekle tehdit edilen Adil Yiğit’in Türkiye vatandaşlığından çıkarıldığı ve mülteci pasaportu ile Almanya’da yaşadığı öğrenildi.
ALMANYA’DA 3 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Almanya’da 3 yıl hapis cezası alan Adil Yiğit’in resmi toplantılarda akredite olamayan gazeteciler arasında yer aldığı belirtiliyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ