Gök Gürültülü Kar Yağışı Nedir? Nasıl Olur?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Tüm Türkiye’de etkisini gösteren kar yağışında herkesi hayrete düşüren bir durum gerçekleşti. Kar yağışı sırasında gök gürültüsü meydana geldi. Normal durumda yağmur ve fırtına sırasında duyulan gök gürültüsü bu kez karla birlikte duyuldu. Bu duruma hem hayret eden hemde korku dolu anlar yaşayan vatandaşlarımız kar yağışı sırasında gök gürültüsü olabileceğini ihtimal vermediği için telaşlandı. Ancak, durumu sonradan fark edenlerde oldu. Gök gürültüsüyle birlikte yağan karın nasıl olduğu ve bu durumun normal olup olmadığı konularını sizler için araştırdık.
Gök Gürültülü Kar Yağışı Nedir?
Kar yağışı esnasında şimşek çakması ve gök gürültüsü oluşması uzmanlar tarafından gayet normal bir durum olarak görüldü. Kar yağışının Karadeniz’den geldiğini ve deniz üzerinde sıcak ve nemli bir havanın bulunduğu, bu havanında kar yağışına ek olarak gök gürültüsüne sebebiyet verdiği açıklandı. Uzmanlar tarafından kar yağışı sırasında gök gürültüsünün normal bir durum olduğunu ve korkulacak birşeyin olmadığını belirtti.
gok-gurultulu-kar-yagisi-nedir-nasil-olur
Gök Gürültülü Kar Yağışı Nasıl Olur?
Özellikle İstanbul’da duyulan ve İstanbul’luların korkmasına neden olan olayda, yağmur sırasındaki şimşek gibi ilk öncelikle beyaz bir ışık, ardından sert bir patlama gibi gök gürültüsü meydana geldi. Gök gürültüsü ve şimşek 2 uçağa çarparak olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra kar yağarken gök gürültüsü hakkında büyüklerimize danıştık. Uzun süredir yaşanmayan bu durum için eskiler “kar parçalanıyor” diyerek yanıt veriyor. Gök gürültüsüyle yağan kar eski yıllarda alışkın olduğumuz sakin kar yağışlarından oldukça farklı. Birçok kişinin korkmasına ve endişelenmesine neden olan gök gürültüsü kar yağışı için endişelenecek bir durum olmadığı gibi gayet doğal bir olay olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ