Göz Kuruluğu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Göz kuruluğu günümüüzde genç yaşı herkesin sık sık karşılaştığı bir hastalıktır. Göz’de batma, yanma, kızarıklı vb. sorunlarla hastaneye gelen ve göz kuruluğu sorunu yaşayanların sayısı son dönemlerde oldukça arttı. Göz kuruluğu özellikle uzun süre bilgisayar karşısında oturan, cep telefonuyla gün boyunca haşır neşir olan yada çok fazla televizyon izleyen, kitap okuyan vb. gözlerin odaklanmasına neden olan etkinliklerle ortaya çıkmaktadır.
Göz Kuruluğu Nedir?
Gözün iç tabakasında bulunan sıvının azalması ve göz yaşının artık yeteri kadar üretilmemesinden kaynaklanmaktadır. Genellikle ilerleyen yaşlarda oluşan bu durum, bayanlarda erkeklere oranla daha sıklıkla görünmekle birlikte günümüzde bilgisayar kullanımının artması göz kuruluğu hastalığınında artmasına neden oldu. Göz kuruluğu’nun oluşmasının en büyük nedeni tek bir noktaya odaklanarak sürekli gözün o noktaya bakmasını sağlamaktır. Gözün arada sırada da olsa hareket ettirmeli ve farklı noktalara bakarak egzersiz yaptırılmalıdır. Zamanla göz yaşı üretemeyen göz tabakasında kızarıklık, yanma, kaşıntı, batma vb. sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Gözün hareket, göz kapağının kapanıp açılabilmesi vb. durumlar için göz yaşının büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle göz kuruluğu bu işlevleri tam anlamıyla yerine getiremeyen gözün sorunlar yaşamasına neden olmaktadır.
goz-kurulugu-nedir-nasil-tedavi-edilir
Göz Kuruluğu Nasıl Tedavi Edilir?
Göz kuruluğu teşhisi konması için öncelikle hastanenin göz hastalıkları bölümünden randevu almalısınız. Eğer gözünüzde sık sık yanma, batma, acıma, kızarıklık ve çeşitli problemler oluyorsa mutlaka kontrol ettirmeniz gerekiyor. Göz kuruluğu teşhisi konmuşsa ve farklı bir problem yoksa, 2 tedavi şekli var. Bunlardan biri ve en sık uygulananı suni göz yaşıdır. Suni göz yaşını günün belli periyotlarında göze damlatarak gözün göz yaşı ihtiyacını karşılamış olur ve yanma, kızarıklık ve batma hislerinin ortadan kalkmasını sağlarsınız. Fakat, göz kuruluğu çok fazla ilerlemişse 2. yöntem olan cerrahi müdahele yapılmaktadır. Fakat, günümüzde çoğunluk suni göz yaşı ile bu sorun ortadan kaldırılmaktadır. Göz kuruluğunun tam anlamıyla bir tedavisi yoktur. Sadece bu sorunları ortada geçici olarak kaldırmak için suni göz yaşı ilacını kullanabilirsiniz. Ayrıca çok sıklıkla bilgisayar karşısında duruyorsanız, gözlerinizi yormaması için göz dinlendirici gözlük kullanabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ