Hamsi Palamut İstavrit Balık Fiyatları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Balık sezonun açılmasıyla birlikte balık fiyatlarıda ortalama bir fiyata gelmeye başladı. Özellikle avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte vatandaş en çok hamsi, palamut ve istavrit balıklarına yöneldi. Hamsi fiyatları en uygun olsada, istavrit bu yıl geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüz zamlandı. İstavrit ise hamsiye alternatif olarak tüketilmeye devam ediyor. Fiyatı ise hamsi ile aynı yada 1-2 TL fazla olabiliyor.
2013 Yılında Hamsi Bolluğu Yaşanıyor
2013 yılında hamsi bolluğu yaşanacak gibi görünüyor. Avlanmak üzere denize çıkan bir balıkçı 3 ton hamsi yakalayınca kilosunu 90 kuruştan sattı. Zonguldak’ta gerçekleşen olayda, Zonguldak halkı balık yemeye doydu. 6 kilosunu 5 TL ye satan balıkçı Zonguldak’ta neredeyse herkesi hamsi yemesini sağladı. Şevket isimli balıkçı Karadenizde bu yıl hamsi bolluğunun yaşandığını söyledi. Kilosu 5 TL olan hamsiyi kilosu 90 kuruşa satan Şevket TOK 3 yon balık avladıklarını ve 6 kilosunu 5 TL den satarak herkesin yemesini sağlamak istediğini belirtti.
hamsi-palamut-istavrit-fiyatlari-2014
Palamut Bu Yıl Pahalı Olacak
Denizden Palamut çıkmıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 60 daha az avlanılan Palamut fiyatı 10 TL den aşağı düşmüyor. Geçtiğimiz yıl 5 TL ye bulunan Palamut bu yıl 10 TL den satılıyor. İlerleyen günlerde Palamut’un bu durumu Palamut fiyatlarını biraz daha yukarı çekebileceğide belirtliyor. Balık pazarında hamsi, istavrit ve palamut fiyatları en çok merak edilenler arasında olup diğer tüm balıkların fiyatları ise şöyle;
Balık Fiyatları 2013 – 2014
* Hamsi kilo: 5 TL,
* İstavrit kilo: 6 TL,
* Palamut tane: 9 TL,
* Mezgit kilo: 7 TL,
* Tekir kilo: 14 TL,
* Zargana kilo: 15 TL,
* Turna Mezgit kilo: 18 TL,
* Sardalya kilo: 5 TL,
* Karides kilo : 14 TL
* Kırlangıç kilo: 25 TL,
* Kalkan tane: 50 TL,
* Sarıkanat kilo: 19 TL.
Balık Fiyatları Ucuzlar mı?
Balık fiyatları şimdilik böyle. Fakat, bu fiyatlar taze balık fiyatları. Hallerde yada balıkçılarda geçtiğimiz yılın palamut yada diğer balıkları dondurulmuş olarak satılabiliyor. Bunlar daha ucuz olabilmekle birlikte tazeliğini yitirmiş ve yeteri kadar lezzetli olmuyor. Bu yüzden bu fiyatların altında satılan balıklar için dikkatli olmalı ve seçiminizi ona göre yapmalısınız. Hamsi ve İstavrit fiyatlarının 1-2 TL daha ucuzlama ihtimali var. Fakat, Palamut’ta durum tam tersi yönde.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ