İETT Kurban Bayramında Ücretsiz mi? 15 ekim 2013

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kurban bayramı boyunca İETT otobüslerini kullanan vatandaşlar otobüs ücretlerini yarı yarıya indirimli ödeyecek. 15 Ekim 2013 tarihinden itibaren başlayan indirimin 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor. Kurban bayramı boyunca bayram ziyaretine giden vatandaş indirimli olarak ulaşım sağlayabilecek. Kurban Bayramı yüzde 50 oranında yapılacak bu indirim akbil geçerli tüm hizmetlerde geçerli olmakla birlikte öğrenci ve tam akbiller fark etmeksizin indirim uygulanmaktadır.
Kurban Bayramı Boyunca Ulaşımda Yüzde 50 İndirim
4 günlük Kurban Bayramı boyunca ulaşımın ücretsiz olup olmadığını yada indirimli olup olmadığını merak edenler için bu yıl Kurban Bayramında ulaşımın yüzde 50 indirimli olacağını belirtebiliriz. Bu indirim Metro, Metrobüs, Halk Otobüsü, İETT otobüsleri, Vapurlar ve tüm akbil geçerli servislerde uygulanmaktadır. İndirim yarı yarıya olup Kurban bayramı boyunca devam edecek.
kurban-bayraminda-iett-ucretsiz-mi-15-ekim
İETT otobüslerinde indirim oranı öğrenci akbilleri yada tam akbiller fark etmeksizin uygulanmakla birlikte aktarım yapıldığında aktarım ücretide yüzde 50 oranında indirimli olacak. Yani, 1,95 TL yerine 1 TL verdikten sonra 1 saat içinde aktarım yapılması durumunda aktarım ücreti olan 1,25 TL ninde yarısı alınacak. Böylece aktarım ücreti 60 kuruş olacak. Öğrencilerde de durum aynı. 1 TL yerine 50 kuruş, aktarım ücreti olan 40 kuruş yerine ise 20 kuruş ödenecek.
İstanbul’da İETT ücretleri yarı yarıya indirimli olurken, Ankara ise EGO otobüslerinde ulaşım Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak. İstanbul’da bayram boyunca ulaşımda yapılan indirim sayesinde halk bayram ziyaretlerini daha uygun fiyata gerçekleştirebilecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ