İkinci El Araba Satışları Arttı mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İkinci el araba satışlarında artış meydana geldi. 2013 yılında el değiştiren araç sayısı 5 milyon adete yaklaştı. 2010 yılında ise 1.7 milyon adette kalmıştı. Bu değişimin nedeni ise değişen masraf ve vergiler ile ikinci el araba alım satımının kolay hale gelmesidir. 2. el araçlarında değişim yani satış sırasında alınan masraflar, vergiler ve muameleciye verilen ücretler nedeniyle otomobil alım satımı oldukça düşüktü. Fakat, tüm bunlarda değişikliğe gidilmesi araba alım satımını kolaylaştırdı.
2. El Otomobil Satışlarında Artış
Araba alım satımında bürokratik işlemlerin kalkması, masraf ve vergilerim oldukça düşürülmesi ikinci el araba piyasasına yaradı. Daha öncesinde muameleci olarak adlandırılan aracılara artık gerek kalmıyor. Buda masrafları azaltıyor. Bununla birlikte 2. el araç alım satımında artış meydana geliyor. Daha öncesinde her arabadan ortalama 400 TL ile 500 TL arasında bir bedel alınıyor. Alınan bu masrafında 97 TL ye düşürülmüş olması, araç alım satımı yapacakları sevindirdi.
ikinci-el-araba-satisi-artti-mi
Online Noter Uygulaması Muameleci Ücretlerini Kaldırdı
Muameleciler ikinci el araba alım satımlarından aldıkları komisyonlar nedeniyle ekstra masraf oluşturuyordu. Fakat, noter işlemlerinin artık online olarak halledilebilir olması araç satışlarında patlamaya neden oldu. Artık online noter ile muamelecinin yapacağı işler 5 dakika içerisinde ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Bu sayede araç el değişiminde büyük patlama yaşandı. 2010 yılında uygulanmaya başlanan bu uygulama sayesinde 2013 yılına kadar araç satışlarında büyük artışlar yaşandı. ikinci el araba el değişimi 2013 yılı için 5 milyon adeta yaklaştı.
2-el-otomobil-satislari
Kredi ile Alınan Otomobillerde Kolaylıkla Satılabiliyor
Kredi ile alınan araçlarda, otomobilin kredisi bitine kadar satma yasağı bulunduğu için kredi borcunu kapatmanıza rağmen borcun kapandığını ve artık araba satılabilir olduğunu göstermek için oldukça uğraş vermek gerekiyordu. 2010 yılında otomobil satışlarını arttırmak ve vatandaşların işini kolaylaştırmak için online işlemler sayesinde internet üzerinden bu işlemler kolaylıkla halledebiliyor. Böylelikle otomobile ait ödenmemiş köprü ücreti, trafik cezası yada herhangi bir vergi borcu olup olmadığı kolaylık görülebiliyor. Kısacası son dönemde değiştirilen yasa, düşürülün vergi ve masraf ücretleri ile online noter uygulaması ikinci el araba satışlarınıda arttırdı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ