İkinci El Kitap Almak Neden Güzeldir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Sahaflık yıllardır bitmeyen, tükenmeyen ve yok olmayan bir meslek grubu. Geçmişten günümüze bakıldığında her zaman sahaflara dönemsel olarak azalıp artmakla birlikte rağbet olduğunu, ikinci el kitap alanların hiç tükenmediğini görebiliyoruz. Peki neden bu kadar insan yıllardır sahaf kültürünü sürdürüyor ve ikinci el kitap almaya devam ediyor

  1. Tasarruf Etmek

İkinci el bir kitap yeni bir kitaba göre her zaman alıcısı için karlı olacaktır. Tek bir kitap için bu fark ciddi bir para gibi gözükmese de düzenli kitap okuyucuları, bir gidişte beş kitaptan aşağı alamayan kitap tutkunları ve öğrencilerin sahaflardan alışveriş yaparak ciddi tasarruf ettiği bir gerçektir.

  1. Nadir Yayınları Bulmak

İyi bir okuyucu, genellikle iyi ve seçkin bir okuma listesine sahiptir. Bu liste de her zaman güncel kitaplar, basımı kolay bulunan yayınlar yer almaz. Basımı tükenmiş, nadir bulunan kitapları bulmanın en kolay yolu da sahaflardan geçmektedir. Sahaf dışında gideceğiniz hiçbir kitapçı basımı bulunmayan bir kitap için size bir sahaf gibi yardımcı olup derdinize derman olamaz

  1. İçindeki Sürprizler

İkinci el kitap almak demek, o kitabın daha önceki okuyucusuyla tanışmak, o kitabın girdiği evlerden bir iz ile karşılaşmak demektir. Kimi zaman altı çizili sözler, kimi zaman içinden çıkan ufak bir not başka zamandan, hiç tanımadığınız insanlarla aranızda bir köprü oluşturur. Kitapta altı çizili bir söz kitabın ilk okuyucusu ile fikir alışverişi sağlar.

  1. Doğayı korumak

Ağaçların giderek yok olduğu bir dünyada kağıt tasarrufu yapmanın bir yolunun da ikinci el kitaplardan geçtiğini sizlere söylesek ne düşünürsünüz? Küçük gibi görünen bu fayda, sayısal verilerle ölçümlendiğinde ikinci el kitabın doğa severliği desteklediğini gözler önüne sermektedir.
Tüm bu güzelliklerin yanında ikinci el kitap sevdalılarının hayatını biraz daha kolaylaştıracak bir oluşumla sizleri tanıştırmak isteriz: kitantik!
https://www.kitantik.com/ için sizlere bir adım uzakta her şehirden yüzlerce sahafı bir araya toplayan bir ikinci el kitap cenneti demek yanlış olmaz. Nadir bulunan kitaplardan, ilk baskılara, imzalı kitaplara kadar geniş sahaf, yayın ve kitap skalası ile kitantik, ikinci el kitap severlerin yüzünü güldürüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ