İnsanlık Nereye Gidiyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İnsanlık nereye gidiyor? sorusu her zaman sorulan bir soru olsada, son yıllarda bu sorunun daha sık sorulduğunu söylemek mümkün. Dünya genelinde yaşanan insanlık sorunlarını, bencillik ve hırsın arttığı gözlemi herkes tarafından rahatça yapılabiliyor. firsthaber.net olarak İnsanlık nereye gidiyor? sorusunun cevabını arayacak ve son zamanlarda yaşanan insanlık dramı olaylara değineceğiz.
İnsanlık Nereye Gidiyor?
Aslında yaşamın her dönemin insalığın az olduğu söylenir. Fakat, son dönemlerde Dünyada ve ülkemizde insanlığın bitme noktasına geldiğini söylemek mümkün. Fakir ve zengin arasındaki adaletsiz gelir dağılımı gittikçe artıyor. Böylelikle zengin kesim fakir kesimi daha fazla sömürebiliyor. Günümüzde 1 TL için adam öldürüldüğü yada 10 TL borcunu ödeyemediği için gururundan intihar edenleri haber kanallarında izlemiştirsiniz. Yine ufak tefek paralar için anne babasını öldüren gençler, çocukları istismar edenler, masum gibi görünen çıkarcılar, mazlum rolü yaparak fırsatları değerlendirmek isteyenler gibi saymakla bitmeyecek birçok konuda insanlıktan çıkmış kişiler bulunuyor. Peki, insanlık son dönemde neden bu kadar azaldı? Neden eski tarihlerde yaşayan şimdiye oranla daha insancılmış?
insanlik-nereye-gidiyor
İnsanlık Durumu Ne Olacak?
İnsanlık yoksulluk, acı, kavga, savaş vb. afet dönemlerinde ortaya çıkabilmektedir. Eski yıllara döndüğümüzde yokluk ve herkesin azda olsa birbirine muhtaçlığı bulunuyordu. Şimdilerde ise her kişi kendi başına birey yada patron olma hevesinde. Buda ufak sorunların bile büyütülmesine neden olabiliyor. Örneğin; eskiden komşular yaptıkları yemekleri birbirine ikram ederdi. Hergün en az 1 tabak yemek takası olurdu. Yemekle gelen tabaklar boş gönderilmezdi. Yada komşulardan biri paraya ihtiyaç duyduğunda (hastane, askerlik, okul, borç) vb. durumlarda tüm komşular aralarında destek olurdu. Çünkü, aynı duruma düştüklerinde komşularınında kendilerine yardımcı olacağını bilirlerdi. Şimdilerde ise kredi, kredi kartı vb. kullanımı, herkesin kendine göre durumunun olması hem maddi hemde manevi anlamda insanların birbirine olan ihtiyacınıda azalttı. Komşu yada akrabalar başlarına kötü bir olay geldiğinde onları destekleyecek olanların yine komşu ve akrabaları olacağını düşündüğünden, onlara kırılsa bile bunu büyütmez ve aralarında hallederek unutma yoluna giderdi. Günümüzde ise sorun yokken bile sorun arayışı ve sürekli olarak üstün gelme isteği bulunuyor. Kısacası insanların birbirine olan ihtiyacı azaldıkça kötüleşebiliyor.
Hiç İyi İnsan Yok mu?
İyi insanlar hayatın her döneminde oldular. Olmayada devam edecekler. Ancak, günümüzde daha az görülmekle birlikte iyi insanlar genellikle kullanıldıkları ve hor görüldükleri için kendilerine göre bir savunma mekanızması içine girdiler. İyi olmalarına rağmen kötü gibi görünerek, insanlıktan çıkmış kişilere karşı kendilerini saklamanın çabasında oldukları için etrafınızda olsalarda göremeyebilirsiniz. Bazı kişilerde ise zamanla çekilen acılar yada yenilen kazıklar nedeniyle iyiden kötüye dönüşüm olabilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ