İnternet Bankacılığı Güvenli mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Milyonlarca banka hesabı bulunan vatandaşımız internet bankacılığını kullanmaya devam ediyor. İnternet bankacılığıyla ilgili dolandırıcılık şikayetleri gittikçe artıyor. Özellikle son dönemde sahte banka sitesi oluştararak arama motorlarında arama yaparak banka sitesine gelecek olanlar benzer domainlerle yanıltılıyor. Bankalar ise bu konuda uyarıda bulunuyor. Özellikle internet bankacılığını sıklıkla kullananların arama motorları yada benzeri şekillerde değilde, banka resmi internet sitesi adresini direk adres çubuğuna yazarak girmelerini tavsiye ediyor.
İnternet Bankacılığı Güvenli mi?
İnternet bankacılığı yüzde yüz güvenli değil. Mutlaka ki dikkat edilmesi noktalar bulunuyor. Güvenlik önlemlerini üst düzey tutulduğunda ve uyarılara dikkat edildiğinde internet bankacılığını güvenli olabilmektedir. Herhangi bir arama motoruna banka adınızı yazarak internet bankacılığını kullanmak istediğinizde, zaman zaman çıkan sonuçlar ve dolandırıcıların oluşturduğu sahte banka sitelerine yönlenebiliyorsunuz. Bu sitelerde sizden istenen bankacılık yada kişiler bilgileri verdiğinizde banka hesabınız kısa sürede boşaltılabiliyor. Oluşturulan sahte banka sitelerinin müşteri tarafından çok benzediği tanınamaması ve sahte olduğunun anlaşılamaması bankacılık işlemini internet bankacılığını kullanarak yapanları zor duruma sokuyor. Özellikle internet bankacılığını kullanmak isteyen ve adres çubuğuna banka internet adresini yazmak yerine arama motorlarını kullanarak giriş yapmaya çalışanlar hata yapabiliyor.
internet-bankaciligi-guvenilir-mi
İnternet Bankacılığı Kullanırken Dikkatli Olun
Bankalar artan dolandırıcılık ve internet bankacılığı üzerinden hesapları boşaltılan kişilerin artması üzerine uyarıda bulunuyor. İnternet bankacılığını kullanacaklar olanların bankalara ait internet adreslerini direk olarak adres çubuğuna yazarak girmelerini, herhangi bir site yada arama motorundan yönlenmemeleri gerektiğini belirtiyor. Dolandırıcılar oluşturdukları sahte siteyle birlikte bankanın site adına çok yakın bir domain alarak vatandaşı dolandırıyor. Örneğin; banka resmi sitesi bankaadi.com ise dolandırıcılar bankaaadi.com, bankaadii.com bbankaadi.com gibi domainler alarak sitenin görünümünü aynen benzetiyor yada kopyalıyor. Banka müşterisi arama motorlarından arama yaparak gelmesi durumunda site adresine bakmayı düşünemiyor yada gözden kaçırıyor. Bununla birlikte istenen bilgileri aynen girdiği için bir süre sonra internet bankacılığıyla birlikte hesabının boşaltıldığını fark ediyor. Bu gibi olumsuzluklar yaşamamak adına dikkatli olmak, internet bankacılığını kullanırken bankanın uyarılarına kulak vermek gerekiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ