IQ Neye Göre Fazla Çıkar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Hemen hemen herkesin insanlar arasındaki zihinsel farkı ayırt etmek için kullandığı IQ ‘yu kullanmaktadır. IQ ‘un kaç sorusu oldukça fazla sorulan bir soru olmakla birlikte, bir insanda IQ’nun yüksek yada düşük olması uzmanlar tarafından 2 nedene bağlanıyor. Birincisi kişinin anne baba ve atalarından kalıtsal etkisi yani genleriyle ilgili olurken, diğeri ise doğduğundan bu yana yaşadığı hayat, aldığı eğitim ve çocukluğunda oynadığı oyunlar bile IQ’yu etkileyen faktörler arasında gösterilmektedir.
IQ Testini Etkileyen Faktörler
IQ’nun fazla çıkması herhangi bir eğitim almanız işe yaramayacağı gibi IQ seviyeside tam olarak insan zihni hakkında bilgi vermemektedir. Bir kişinin zekasını ölçmek için ortaya konulan bir test sonucuna göre çıkan IQ seviyesi bir etken olabilir. IQ testinde sorulan sorular daha çok mantık kullanılarak çözülebilecek sorular. Dikkat gerektiren ve mantıkla kısa sürede çözülebilecek sorulardır. Bu soruları cevapladığında bir bilim adamının IQ sonucu 70 çıkarken, herhangi birinin 90 çıkabilmektedir. Bu yüzden IQ testine göre hareket etmemekte fayda var.
iq-neye-gore-fazla-cikar
IQ Neden Düşük Çıkar
IQ çok eski yıllarda insanlar arasında seçim yapmak için kullanılan testlere verilen addır. IQ testi eski yıllarda sadece bir sınav olsada, sonrasında zeka testi olarak günümüze kadar gelmektedir. IQ testi ile akıl yaşınında kaç olduğu sorusunun cevabı alınabilmektedir. IQ sonucu yüksek çıkan bir kişi ileri zekalı olarak tanımlanabilmektedir. Kısacası IQ tamamen zeka ile ilgilidir.
IQ Neye Göre Fazla Çıkar
IQ’nuzun yüksek çıkmasının nedeni çocukluğunuzdan bu yana öğrendikleriniz, yaşadıklarınız olumsuzluklar bile buna etki edebilmektedir. IQ testinde sorulan soruların mantıksal sorular olduğunu söylemiştik. Dikkatin yanı sıra doğru ve yanlış arasında farkı hızlı ayırt edebilenlerinde IQ testinde çok daha şanslı olacağını söylemek mümkün. IQ neye göre fazla çıkar sorusunun cevabı ise birincisi kalıtsal özellikler, ikincisi ise kişinin bu yaşına kadar öğrendikleri ve kendini ne derece geliştirdiği ile ilgilidir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ