İranda 7,8 Deprem – Ölen Kişi Sayısı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

iranda-7-8-lik-deprem-meydana-geldiİran’da 7,8 şiddetinde deprem. Geçtiğimiz günlerde 9 nisan 2013 tarihinde 6,1 şiddetindeki depremden sonra 16 nisan 2013 bugün 7,8 lik depremle sarsılan İran’da ölü sayısı ile henüz netlik kazanmadı. Bir önceki depremde 40 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Bugün meydana gelen depremde ise en az 40 ölünün olduğu biliniyor. Ancak, İran yönetimi 7,8 lik bu depremde ölen olmadığını açıkladı. Bu açıklama kafalarda soru işareti bırakırken, İran’da meydana gelen depre çevre ülkelerden de hissedildi.
İran’da 7,8 Şiddetinde Deprem
İran’ın Güneydoğu bölümünde meydana gelen 7,8 şiddetindeki depremde en az 40 ve üzeri kişinin öldüğü haber ajansları tarafından duyurulurken, İran’da meydana gelen 7,8 şiddetindeki deprem son 40 yılın en şiddetli depremi olarak görülüyor. İran yönetimi öncelikle ölen sayısının olmadığını açıklamıştı. Ancak, sonrasında ölen sayısı 46 olarak açıklandı. Sistan Belucistan eyaletinde meydana gelen depremde ilerleyen saatlerde ölü sayısının fazla olabileceği düşünülüyor. ABD Jeolojik Araştırma Merkezide depreminin istatistik bilgisini verdi. 7,8 şiddetinde meydana gelen depremin 15 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.
iranda-deprem-meydana-geldi
İran Depreminde Ölenlerin Sayısı
İran’ın Seravan şehrinin 81 km kuzeyinde meydana gelen 7,8 lik deprem çevre ülkelerde de hissedildi. Ortadoğu ve Basra Körfez’ide bu depremle sarsılırken, 1200 binanın yıkıldığıda yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. İran’dan sonra Hindistan ve Pakista depremi en çok hisseden ülkeler oldu. İran’da ölen kişi sayısının 50 civarında olduğu söylensede kesin bir açıklama şu an için yapılamıyor. iran depreminde ölenlerin isimleri ise en çok merak edilen konu. İran depreminde ölenlerin isimleri özellikle İran’da aileleri bulunan Türkleride ilgilendiriyor. Bunlarında ilerleyen saatlerde açıklığa kavuşacağını umut ediyoruz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ