İrmikli Kek Nasıl Yapılır – Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kek sevmeyen neredeyse yoktur. Hergün olmasa bile arada bir kendinize ait güzel bir kek yaptığınızdan eminim. Ancak, irmikli kek yemediyseniz yada yapmadıysanız mutlaka denemelisiniz. Böyle bir lezzet yok. İrmikli kek tarifini sizlere sunacağız. Sizde İrmikli kek yaparak gerçek bir kekin nasıl olduğunu görebilirsiniz. Dilerseniz eş, dost, akrabalarınızı bugün eve davet edin. Çünkü, İrmikli kekinize herkes bayılacak.
İrmikli Kek Malzemeler
3 bardak Süt
1 çay kaşığı Nescafe
2 yemek kaşığı Tereyağı
5 yemek kaşığı Toz Şeker
3 tane orta büyüklükte Yumurta
3 kaşık Kakao
1 Paket Vanilya
2 Fincan Kahve
Tuz
irmikli-kek-tarifi
İrmikli Kek Tarifi – Yapımı
Yeterli büyüklükte bir tencerede tereyağı başta olmak üzere, süt ve nescafe ile tuzu pişirin. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirme işlemine devam edin. Kaynadıktan sonra irmiği azar azar ilave edin. İrmikli Kek için şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencere içerisindeki karışım koyulaşmadan ocağı kapatmayın. Koyulaştıntan hemen sonra ocağı kapatarak ılımasını bekleyin.
3 adet orta büyüklükteki yumurtayı kırın. Fakat, sarı ve beyazlarını farklı kaplara ayırın. Yumurta sarılarını irmik içerisine ekleyin. Beyaz yumurta kısımlarını ise iyice çırparak karışıma ekleyin. İrmikli Kek için son olarak kek kalıbını yağlayın ve içerisini boşaltarak fırın ısını ayarlayın. Ardından keki kalıba yerleştirerek pişirme işlemini gerçekleştirin. Keki sürekli kontrol ederek kızardığında fırından alın. Pişmiş olan keki fırından aldıktan sonra bir süre soğuması için bekleyin. Dilerseniz üzerine kakao serpebilir yada pusing yapabilirsiniz. En lezzetli, en güzel ve en pratik İrmikli Kekiniz hazır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ