İstanbul Barajları Ne Durumda? Su Kesintisi Olacak mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

istanbul-barajlari-son-durumuİstanbul susuz mu kalacak? Son yıllarda küresel ısınma nedeniyle yaz ayları daha kurak geçiyor ve barajlardaki su seviyesi çok daha hızlı düşünüyordu. Bu yılda aynı şekilde daha şimdiden barajların doluluk oranı İstanbul için yüzde 20 seviyesine kadar geriledi. Barajdaki su oranının kış aylarında kar ve yağmur yağışlarınında az olması etkili oldu.

İstanbul Barajları Ne Durumda?

İstanbul barajlarındaki su oranı ilerleyen günlerde sorun yaratabilir endişesi oluştu. 200 Milyon Metreküp su kalan İstanbul barajların önümüzdeki günlerde yağabilecek yağmurların çok etkili olması beklenmiyor. Yağacak yağmurların ancak barajdaki su oranının azalmasını yavaşlatacağı düşünülüyor. Barajlardaki su seviyesinin şimdilik tehlike sınırında olmadığı ve bu yaz İstanbul’lulara rahatlıkla yetebileceği düşünülüyor. Bununla birlikte tüm İStanbul’lulara su kullanımı konusunda dikkatli ve tasarruflu olunması isteniyor.
istanbul-barajlari-su-kesinti-orani

İstanbul’da Su Kesintisi Yapılacak mı?

İstanbul‘da meydana gelebilecek su kesintileri vatandaşları tedirgin etsede, şimdilik İstanbul barajlarındaki doluluk oranının bu denli kötü bir durum oluşmadığı açıklandı. Uzmanlara göre barajdaki su doluluk oranı her yaz olduğu gibi ve normal seviyesinde, fakat yeni barajlar yapılarak olası kurak yazlara karşı önlemler alınmalı ve her geçen gün artan İStanbul nüfusuna yetebilecek kadar su stoğu bulundurmalı. İstanbul‘daki baraj sayısı şimdilik yeterli görünsede, ilerleyen yıllarda artabilecek sıcaklıklar karşısında yaşanabilecek su sorunları için yeterli görülmüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ