İstanbula Ne Zaman Kar Yağacak 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013-2014 kış ayları geldi çattı. Ancak, soğuk havalar daha tam olarak etkisini göstermeye başlamadı. İstanbul’a ne zaman kar yağacağı ise merak konusu oldu. İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir gibi önemli şehirlerde de “Ne Zaman Kar Yağacak” her zaman sorulan sorulardan biridir. Küresel ısınmanın her geçen gün artması ve dünya dengesinin giderek bozulması, her yıl mevsimlerin değişken olmasına neden oluyor.
İstanbul Kar Yağışı Ne Zaman
Mevsimlerdeki değişkenlik ne zaman kar yağacanın tahmininide zorlaştırıyor. İstanbul’a ne zaman kar yağacak sorusu sizler için araştırdık ve Meteoroloji uzmanlarından bu yıl aldığımız tahminlerle İstanbul’un kısa fakat soğuk bir kış geçireceğini öğrendik. Kış soğukları mevsim normallerine göre geç başlayacak ve erken bitecek. Özellikle Ocak ayından sonra yaklaşık 4 hafta boyunca hissedilecek soğuk hava kar yağışlarının gelebileceği haftalar olacak. İstanbul’a ne zaman kar yağacak 2013 sorusunu İstanbul’a ne zaman kar yağacak 2014 olarak düzeltmek daha doğru olacaktır. Çünkü, Ocak ayının sonlarından itibaren kar yağışı bekleniyor. Şubat ayının sonuna kadar belki Mart ayının ilk haftasına kadar kar yağma olasılığı devam edecek.
istanbula-ne-zaman-kar-yagacak-2014
İstanbul için Hava Durumu Tahmini 2014
Geçtiğimiz yıl İstanbul’a 2 farklı hafta 3-4 gün kar yapmıştı. Çok etkili olmamış olmasına rağmen İstanbul’lular karla buluşmuş ve bu güzel günlerin tadını çıkarma fırsatını yakalamıştı. 2014 yılında da İstanbul’a kar yağması bekleniyor. Özellikle Ocak ayının soğuk geçmesi ve Ocak ayının sonlarıyla birlikte kar yağma ihtimalinin artması bekleniyor. Soğuk havaların nisan ayında yurdu yavaş yavaş terk etmesi ve mayıs ayında sıcak havaların etkisini göstermesi beklenirken, kış ayları geçtiğimiz yıla benzer şekilde olacak. Birkaç gün boyunca yağacak karın yurt genelinde etkili olabileceği gibi sadece Marmara bölgesini etkileyecek soğuk hava dalgasınında kar yağışına neden olabileceği düşünülüyor. Kısacası İstanbul’da kar yağışı için Ocak ayının son haftasına kadar beklemeniz gerekecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ