Kamuya 10 bin 500 Memur Alınacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bir çok Kamu Kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadro ve pozisyonlarda 10 bin 500 kişiden fazla alım yapıyor. Adaylar bu boş kadrolara başvuru yapabilmeleri için aranan nitelikleri taşımaları gerekli. Ayrıca başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları zorunlu. Başvuru tarihleri dışında kurumlara yapılan başvurular geçersiz sayılıyor.
KİMLER MEMUR OLABİLİR?
Kamu kurumları adaylardan bazı nitelikler koşulunda başvuru almaktadır. Bu sebeple adaylar kadrosuna göre belirtilen genel şartları ve özel şartları taşımak zorundadırlar.
Adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ( engelli alımları Hariç ), Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi nitelikler genel olarak her ilanda belirtilir.
Ayrıca genel nitelikler dışında adaylardan, KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler özel olarak aranır.
KPSS’Lİ KPSS’SİZ MEMUR ALIMLARI
Alım yapacak kurumlar kamuya memur personel alımı sırasında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arıyorlar. Bu sebeple adaylar kurumlarında belirlediği gibi 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden kurumların belirlediklei taban puan da puan almış olmaları şarttır.

Bazı kurumlar ise adaylardan alım yapacakları kadro için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyorlar. Bu sebeple adayların belirtilen diğer nitelikleri taşımaları yeterli olmaktadır.
MEMURLUKTA EĞİTİM ŞARTI
Alım kadrolarına göre adayların belirtilen eğitim seviyesinde eğitim almış olmaları mecburidir. İlanların kılavuzlarında da belirtildiği üzere alımlar en az lise mezunu olmak üzere, önlisans veya Lisans mezunları arasından yapılmaktadır. Alım kadrosuna göre Lisans mezunu olan adaylardan 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerden mezun olmuş olmaları şarttır. Lise mezunu alımlarda ise kadrosuna göre meslek liselerinden veya düz liselerden mezun olmuş olmaları yeterlidir.
Söz konusu olan ilanların bir çoğunda adaylar başvuru şartlarına göre ve KPSS puan türlerine göre yapılacak sıralama sonucuna göre, Sözlü, Uygulamalı veya yazılı sınava katılarak bu sınavlardan geçeli not almaları gereklidir. KPSS ile yapılacak sıralamalarda adayların almış oldukları puan durumuna göre kadro sayısının kat sayısı kadar aday derrceye alınır.
MEMURLUĞA BAŞVURU ŞARTLARI
Kamuya Memur Alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar, kurumların belirledikleri başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihinde sonra yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır. Adaylar başvurularını kurumumda belirlediği üzere, Şahsen, E Posta, Posta veya Elektronik ortamda yapacaklardır. Ayrıca ilanda belirtildiği üzere başvuru sırasında adaylardan bazı belgeler aranmakta ve bu belgelere göre adaylar tüm başvuru belgelerine sahip olmaları şarttır.
HANGİ KURUMA KAÇ MEMUR ALINACAK?
TİM 3 kişi alacak. Son başvuru tarihi ise 27 Şubat 2018. Adli Tıp Kurumu’na 72 kişi alınırken, başvuru tarihi 23 Şubat’ta sona eriyor. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı 9 kişiyi alacak. Buraya başvurular ise 23 Şubat’ta sona eriyor. KOSGEB de 2 kişiyi alacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na 16, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne 120, TEİAŞ’a 10, ÖSYM’ye 3, TÜSEB’e 21, TÜVASAŞ’a 1, TÜLOMAŞ’a 2, MASAK’a 250, Ankara DOB’a 2 kişi alınacak

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ