Kaplumbağa Atıklarından Dolayı Oluşan Kirliliği Temizlemek Çok Kolay

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Akvaryum temizlik malzemeleri kaplumbağa atıklarından dolayı oluşan kirliliği temizlemek için en önemli ekipmanları içermektedir. Akvaryum temizleme malzemeleri hem dekorlar hem de camlar için farklıdır. Akvaryumu temizlerken dekorları temizlemeyi de unutmamanız gerekmektedir. İç camın temizlenmesinden sonra mutlaka akvaryum içindeki bulunan yapay bitkileri, taşları ve bütün dekoratif objeleri de akvaryumdan çıkarın. Dekoratif objeleri kesinlikle deterjan ile temizlememeniz gerekmektedir. Sabun ya da deterjan artıkları akvaryuma, suyuna ve kaplumbağanıza zarar verebilir. Dekor temizliği için Evcilal olarak sitemiz üzerinden sizlere sunduğumuz temizlik ekipmanlarını kullanabilirsiniz. Akvaryum dibinde özellikle çakıllar varsa, bu çakılların da temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için su sifonlarını kullanabilirsiniz. Bunun dışında su hortumu ile temizliği kendiniz de yapmayı tercih edebilirsiniz. Akvaryumun tabanındaki inatçı kirlerden bu şekilde kurtulabilirsiniz. Bunun dışında akvaryum temizliğinde bir diğer önemli husus dış cam temizleme olmaktadır. Akvaryumun içinin tamamen temizlenmesinin ardından dış camını temizlemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Dış camda kesinlikle yüzey temizleyici gibi farklı malzemeler kullanmamanız gerekmektedir. Amonyak içeren temizlik malzemeleri balık ve kaplumbağalar için zararlıdır.

Akvaryum Filtresi
Akvaryum filtresi temizliği için dikkat etmeniz gereken en önemli husus iç filtre kullanıyorsanız filtre suyunu dışına çıkarmanız gerektiğidir. Ardından bu suyu bir kova içine almanız gerekmektedir. Kovanın içerisinde, akvaryumdan alacağınız biraz su koymanız gerekmektedir. Bu filtre malzemeleri için zararsızdır. Bundan dolayı da bakteriler ölmez ve denge bozulmaz. Özellikle sünger filtreler biyolojik ve mekanik filtreleme yapmaktadır. Bundan dolayı da üzerinde katı atıklar birikmektedir. Bu katı atıklar akvaryum için faydalı olan bakterilerin ölmesine yol açar. Bunu engellemek adına kova ile alınan suyu sünger üzerine sıkmanız gerekmektedir. Şayet dış filtre kullanıyorsanız da katı malzemeleri mutlaka temizlemeniz gerekmektedir.

Akvaryum Temizlik Seti
Akvaryum temizlik seti için Evcilal olarak size ihtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeleri sunmaktayız. Akvaryum camlarını temizlemeye başlayacağınız malzemelerden, dekor temizliğinde kullanabileceğiniz ekipmanlara kadar tüm temizlik malzemelerine Evcilal olarak sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Minik su dostlarınızın mutlu, sağlıklı ve hijyenik şekilde yaşaması için her zaman en uygun fiyatlara en kaliteli ürünleri sizlere sunmaktan mutluluk duyarız.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ