Kar Lastiği Zorunlumu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde özellikle otomobiller için hava koşulları tehlike yaratmaya başladı. Karlı havaların yanı sıra yağmurlu havalarda zeminin ıslak olması nedeniyle tehlike içeriyor. Kış aylarında artan kazaları azaltmak için 50’den fazla ilde kar lastiği zorunlu hale getirildi. Kar yağmadığı günlerde ise normal kış lastiği takabilirsiniz. Karın belli bir boyutu geçtiğinde ise zincirsiz yola çıkmak yasak olmakla birlikte, daha önce zorunlu olmayan kış lastiği takma zorunluluğu 50’den fazla ilde zorunlu hale getirildi.
Kış Lastiği Zorunlu mu?
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar ve yayımlanan genelde 50’den fazla şehirde kar lastiğinin zorunlu olması kararlaştırıldı. Özellikle karlı ve buz tutmuş yollarda meydana gelen kazaları önlemek yada en aza indirmek için alınan kar lastiği zorunlu olması önlemi, sürücülerin kış aylarına girilmesiyle birlikte kış lastiklerini taktırmalarını zorunlu hale getirdi. Kar lastiği zorunlumu sorunun cevabı ise Türkiye’de 50’den fazla şehir için evet. Özellikle büyük şehirlerde kar lastiği zorunlu. Kar lastiğinden kastımız tabiki kış lastiğidir. Fakat, kar yağdığı dönemlerde zincir takmanında zorunlu olduğunu unutmamak ve karlı yollara zincirsiz çıkmamak gerektiğini unutmamak gerekiyor.
kar-lastigi-takmak-zorunlumu
Kar Lastiği Zorunlumu
Uygulama trafikte seyir halinde olan yada olacak olan tüm araçlar için geçerlidir. Buna özel otomobiller, otobüs ve minibüslerin yanı sıra kamyoni kamyonet gibi araçlarında genelge ile kış lastiği takması zorunlu hale getirildi. Kış lastiği takmanın zorunlu olmasının en büyük nedeni ise bu yıl kış koşullarının ağır olması ve uzun bir kış beklenmesi olarak gösterildi.
kis-lastigi-takmak-zorunlu-mu
Kar Lastiği Takmama Cezası Ne Kadar?
Kış lastiği yada kar lastiği takmayan sürücülere cezalar kesilmeye başlandı bile. Kar lastiği takmayan yada düzgün olarak takmamış olan sürücüler 77 TL ceza yedi. Trafik polisi tarafından otobüs, minibüs, kamyon yada özel otomobil fark etmeksizin kış lastiği bulundurmayan yada kış lastiğini usüle uygun olarak takmamış olan sürücülere 77 TL para cezası verilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ