Kar Ne Zaman Yağacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

kar-ne-zaman-yagacak-2014-yiliGeçtiğimiz yıl kar ve yağmura doyan Türkiye bu yıl henüz Yağmur ve Kar yağışı anlamında istediğini elde etmiş değil. Özellikle barajların dolması açısından yağmur ve özellikler kar yağışının büyük önemi bulunuyor. Neyseki beklenen yağmur önümüzdeki hafta, beklenen kar yağışı ise önümüzdeki ay geliyor. Şubat ayının ilk haftası Türkiye genelinde yağmur bir hava yaşanacakken, bir sonraki haftalarda ise kar yağma olasılığı bulunuyor.
Yağmur Hangi Bölgeleri Etkileyecek
Şubat’ın ilk haftasında yağacak yağmurun Türkiye genelinde etkili olması beklenirken, doğu bölgelerinde yer yer kar yağışlarının daha etkili olacağı tahmin edilmektedir. Meteoroloji tarafından yapılan tahminlerde yağmurun İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde de etkili olması beklenirken, soğuk havanın tam anlamıyla bu hafta yaşanabileceği öngörülüyor.
2014 Ne Zaman Kar Yağacak
Kar yağışıyla ilgili olarak sabırsızlananlar oldukça fazla. Özellikle bu konuda çocuklar kar yağışına hasret olduklarını dile getiriyor. Aralık ayında yağan karın ardından hava sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olması kar yağışınıda engellemişti. Fakat, şubat ayının ilk haftasından sonra hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının yaşanması olasılığı üzerinde duruluyor. Meteoroloji şubat ayında Türkiye genelinde etkili olacak kar yağışının yaşanmasını bekliyor. Doğu ve Karadeniz bölgelerinde çok daha fazla etkili olması beklenen kar yağışının Marmara bölgesi, Ege ve Akdeniz bölgelerinde de birkaç gün boyunca etkili olması tahmininde bulunuluyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ