Kar Nedeniyle Tatil Olan İller – Kar Tatili

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kış ayları artık iyice etkisini göstermeye başladı. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde kar yağışı başladı. Geçtiğimiz günlerde kar yağmasına rağmen okullarda kar tatili olmamıştı. Fakat, bugün kar nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi. Doğuda birçok köyde ulaşım durdu. Köylere ulaşım sağlanamadığı için öğrenciler okullarına gidemezken, Bolu, Zonguldak ve Karabükte okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Okullar 1 Gün Süreyle Tatil Edildi
Karın yağmasıyla birlikte öğrenciler kar tatilini heyecanla bekliyordu. Kar tatilini yaşayan ilk iller Bolu, Zonguldak ve Karabük oldu. Türkiye’nin birçok bölgesi beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Kayak merkezlerinde kış tatilini sevenlerin akınana uğradı. Bu durumdan memnun olan oteller ve tatil merkezleri kayakçıların ilgisinden memnun. Doğu bölgelerinde kapalı olan köy yolları için çalışmalar sürsede, yaklaşık bin köyün yollarının kapalı olması ulaşım ve çalışmaları zorlaştırıyor.
kar-nedeniyle-tatil-olan-okullar
Kar Nedeniyle Tatil Olan Okullar
Kar tatilini heyecanla bekleyen öğrencilerden ilk şanslı iller Bolu, Zonguldak ve Karabük oldu. Bolu’da ulaşım durma noktasına geldi. Zonguldak ve Karabükte kar yağışından nasibini aldı. Karın ulaşımı olumsuz etkilemesi ve öğrencilerin riske edilmemesi nedeniyle okullar bu 3 ilde tatil edildi. Zonguldak, Bolu ve Karabükte okullar 9 aralık 2013 tarihinde tatil. Yarın okulların tatil olup olmadığı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Doğuda kapalı olan köy yolları nedeniyle okullarına gidemeyen öğrencilerinde okul yönetimleri tarafından istisna ile karşılanmaları bekleniyor.
Güncelleme: Kar nedeniyle 11 aralık 2013 tarihinde tatil olan okulların listesi şöyle;
Kar Yağışı nedeniyle Samsun’un birçok önemli ve büyük ilçesinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kilis Valiliği, Kilis’te karın ulaşımı engellemesi nedeniyle okulları tatil etti. 11 aralık 2013 tarihinde tatil olan bir diğer ilde Nevşehir oldu. Nevşehir’de ilköğretim ve ortaöğretim okulları kar nedeniyle tatil edildi. Elazığ’da kar sebebiyle tatil olan okullar arasında. Karabük şehrimizde vali tarafından Yenice, Safranbolu gibi ilçelerin okulları kar nedeniyle tatil edildi. Bursa’da kar tatili olan şehirler arasında bulunuyor. Konya, Balıkesir Merkez, Tokat Merkez ve Merkeze bağlı köyler, Kastamonu, Ordu, Düzce, Bartın, Giresun, Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Sakarya, Hatay, Gaziantep, Yozgat gibi şehirlerde de okullar tatil edildi. Kar nedeniyle tatil okullar için okulunuzu arayarak bilgi almanız yarar var. Zira Türkiye’nin dört bir yanındaki ilçelere göre tatillerde oldukça fazla. Bazı şehirlerde kar tatili sadece önemli ilçeleri kapsıyor. Bazı illerimizde de yine sadece kar yağışının ulaşımı büyük oranda etkilediği ilçelerde tatil bulunuyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ