Kar Yağacak mı? Ne Zaman

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Kış aylarının girmesine haftalar kalan sonbahar ayında en çok merak edilen ise bu yıl hangi bölgelere kar yağıcak. Özellikle öğrenciler karın ne zaman yağacağını en çok merak edenler arasında yer alıyor. Kar yağacak mı sorusuna kesin bir cevap vermek yerine Türkiye genelinde bir cevap vermek daha doğru olacaktır.
2013-2014 yılı kış aylarının beklendiği gibi aşırı soğuk olmayacağını havaların mevsim normallerinde seyredeceği uzmanlar tarafından sık sık belirtliyor. Büyük şehirlerden bazıları için tek tek açıklamak gerekirse, Ankara’da her yıl olduğu gibi bu yılda kar bekleniyor. İstanbulda ise 2-3 gün sürebilecek kar beklenirken, Antalya’da sulu kar, İzmir’de ise 1 yada 2 gün sürebilecek kar bekleniyor. Doğu kesimlerinde ise zaten kar bekleniyor. Karadeniz’de de geçtiğimiz yıla oranla soğukların 1-2 derece daha fazla olması beklenirken, Kar yağışları geçtiğimiz yıl ki kadar olması bekleniyor.
kar-yagacak-mi-ne-zaman-yagacak
Kar Yağacak mı? Ne Zaman
Kar yağacak mı sorusunu cevapladıktan sonra karın ne zaman yağacağıyla ilgili kısa bir bilgi verelim. Aralık ayının ortasından itibaren yurdun doğu bölgeleri başta olmak üzere birçok kesmine kar yağabişir. Ocak ayına girmemizle birlikte diğer bölgelerde de kar yağışı görülmesi bekleniyor. Mart ayına kadar kar yağma olasılığının devam ettiğini belirtelim. Soğuk havaların başlaması ise sonbaharın bu kadar soğuk olacağı anlamına gelmiyor. 10 ekim 2013 tarihinden itibaren havaların mevsim normallerine göndeceğini aralık ayına kadar çok fazla soğuk olmayacağı yine meteroloji ve hava durumu tahminleri arasında yer alıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ