Kar Yağışı Geliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul’da genelde yağmur olarak görülecek yağışın salı gecesi ve çarşamba günü kentin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak görüleceği ön görü ediliyor.

İSTANBUL HIZLA SOĞUYOR

İstanbul’da Salı günü de yağmurun yağacağı, hava ısısının en düşük 5, en yüksek 7 derece olması ön görü ediliyor. Karla karışık yağmur beklenilen çarşamba günü hava ısısının 3 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor. Hava ısısının 4 ila 9 derece olması beklenilen perşembe gününün sonrasında cuma günü az bulutlu ve ısısın 8-13 derece olması ön görü ediliyor.
10-12 DERECE AZALACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) internet sitesinde uygulanan bildirimde da “Mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üstünde seyreden hava sıcaklıklarının yeni hafta başından itibaren Balkanlar üstünden gelmesi beklenilen soğuk ve yağışlı düzenin etkisiyle vatan çapında hissedilir derecede (10-12) azalacağı ön görü ediliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, vatanta bugün hava hali şöyle.
Yurdun batı ve iç kesimlerinin parçalı yer yer fazla bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı, başka yerlerin az bulutlu geçeceği ön görü ediliyor. Yağışların; genelde yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar olarak olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği ön görü ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan ön görülere göre, hava ısısı batı kesimlerde yağışla eş güdümlü 2 ila 6 derece azalacak, başka yerlerde değişmeyecek. Rüzgarın genelde güneyli, Marmara ve Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ