Karnede 2 Varsa Teşekkür Takdir Alınır mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Karne almaya az bir süre kala öğrenciler Teşekkür ve Takdir almanının peşinde. Özellikle Teşekkür Takdir alarak dönem sonunda söz verilen hediyenin alınmasını heyecanla isteyen öğrenciler için Teşekkür belgesi yada takdir belgesi almak için gerekli tüm şartları sizlere açıklayacağız. Karnede 2 varsa teşekkür belgesi alınır mı, karnede 2 varsa takdit belgesi alınır mı? gibi soruların cevaplarıda yine haberimizde yer almaktadır.
Karnede Teşekkür Takdir Ne Anlam İfade Ediyor?
Teşekkür ve Takdir belgesi ilkokullarda ve Liselerde geçerli olan bir uygulamadır. Teşekkür belgesi öğrencinin dönem sonu notunun ortalama 3,5 üzeri yada 100 lük sistemde 70 olması anlamına gelmektedir. Takdir belgeside öğrencinin dönem boyunca not ortalamasının 4,5 üzeri yada 100 lük sistemde 85 üstünde olduğu anlamını taşımaktadır. Teşekkür ve Takdir belgesi öğrencilerin başarılarını simgeleyen ve ailesine, yakın çevresine başarısını belgelediğini gösterebildiği bir belgedir.
Teşekkür Takdir Nasıl Alınır?
Teşekkür ve Takdir almak için dönem boyunca alınan notların 5’lik sisteme göre 3,5 ve üzerinde olması gerekmektedir. Öğrencinin teşekkür alması için tüm not ortamaları toplanarak ders sayısına bölünür ve ortalama notu belirlenir. Dönem notu 3,5 ve üzerindeyse Teşekkür belgesi alabilir. Takdir alması içinde aynı ortalamanın 4,5 ve üzerinde olması gerekmektedir. Bazı okullarda 100 lük sistem kullanılmaktadır. 100 lük sistemde Teşekkür belgesi almak için 70 puan ve üzeri, Takdir belgesi almak içinde 85 ve üzeri puan alınması gerekmektedir. Teşekkür Takdir nasıl alınır? sorusunun en önemli detayıda zayıf olmaması gerekmektedir. 0 yada 1 notu olan öğrenci Teşekkür yada Takdir alamaz.
karnede-2-varsa-tesekkur-alinir-mi
Karnede 3 Varsa Teşekkür Takdir Alınır mı?
Karne notlarında 3 notu olan öğrenci Teşekkür ve Takdir alabilir. Fakat, bazı okullarda Teşekkür ve Takdir almak için önemli derslerin 3 üzerinde olması istenmektedir. Özellikle bölüm dersleri için bu uygulama geçerli olabilmektedir.
Karnede 2 Varsa Teşekkür Takdir Alınır mı?
Öğrenci karnesinde 2 notu varsa ve ortalaması Teşekkür almaya yetiyorsa Teşekkür belgesi alabilir. 2 notu Teşekkür almasına engel olmamakla birlikte eğer öğrenci bölüm derslerinden yada baraj derslerinden 2 almışsa Teşekkür belgesi alamaz, fakat sınıfı geçebilir. Örneğin; Edebiyat, Matematik, Bilgisayar gibi derslerden biri yada birkaçının Teşekkür almak için en az 3 olması, Takdir almak içinde en az 4 olması istenebilmektedir. Bunun için okul kuralları ve öğrenci işleriyle konuşabilirsiniz. Hangi dersten en az hangi notun alınması gerektiğini bu şekilde öğrenebilirsiniz. Fakat, bunun dışında 2 almanın Teşekkür ve Takdir almak için sakıncası olmamaktadır. Örneğin; Beden eğitimi dersinin 2 olması yada müzik dersinin 2 olması bölüm dersiniz değilse Takdir yada Teşekkür almanızda sorun teşkil etmeyecektir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ