Kasım Ayında Altın Ne Olacak 2013

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın fiyatları için kötü senaryolar biraz azalsada, ilerleyen tarihler için kesin konuşmak halen mümkün değil. Altın fiyatlarının kasım ayında bir miktar artış göstermesi mümkün. FED’in para politikasını değiştirme ihtimalinin azalması bunun en büyük nedeni olup, altın için kış ayları çokta parlak geçmiyordu. Fakat, mart ayına kadar altında yükselişler görülebilir. Bu iniş çıkışlar ise alım/satım fırsatı yaratabilir.
Altın Yükselecek mi?
Altın fiyatları 1 hafta önce 81 TL iken şu anda 86,50 TL den işlem görüyor. Dolar’ın 1,98 TL den işlem gördüğü günümüzde altının ons fiyatı ise 1347 dolar. Altın tüm dünyada yaşanan gelişmeleri bir kenara bıraktı ve adeta sadece Amerika’nın parasal genişleme politikasına göre hareket etmeye devam ediyor. Savaş hazırlıkları vb. sorunlar altın fiyatlarını yükseltirdi. Fakat, artık altında bu durumda etki etmiyor.
kasim-ayinda-altin-ne-olacak-2013
Altın Fiyatları ve Parasal Genişlemeci Politika
ABD ekonomik verilerinin kötü gelmesi, altın fiyatlarını bu seviyede tutmaya devam ediyor. Fakat, ABD verileri iyi gelmeye başladığında yada çok konuşulan FED parasal genişlemeyi azalttığında altında bir süre büyük bir düşüş yaşabilir. Bunun için en yakın tarih şu anda mart 2014 olarak konuşuluyor. Fakat, kesin olmayan bu tarih için FED’in her zaman ters köşe yapma ihtimalinide göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kısacası altın fiyatları için tüm dünya parasal genişlemeye odaklanmış durumda.
Altın Ne Olacak Kasım 2013
Kasım ayında altın fiyatları için çok büyük bir değişim olmayacaktır. Altının kasım 2013’te 82 TL ile 90 TL aralığında kalacağı tahminler arasında yer alıyor. Altının ONS fiyatının 1400 dolara kadar yükselme olasığı bulunmakla birlikte ABD ekonomik verilerinin kötü gelmesi durumunda altında yükseliş devam edebilir. Fakat, bu yükseliş mart ayına gelmeden tekrar değerlendirilmelidir. Kısacası altın için kısa vadede düşüş yaşanması beklenmezken, uzun vadede parlak görünmüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ